Különleges nap lesz január 30-a Orbán Viktor életében

Sajtótájékoztatót a jelenlegi információk szerint nem tartanak.

MTI
2018. 01. 23. 18:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egynapos látogatása során a magyar miniszterelnök a tervek szerint Heinz-Christian Strache szabadságpárti alkancellárral is találkozik.

A néppárti Sebastian Kurz és Orbán Viktor találkozójának napirendjén az APA tudomása szerint több „kényes” téma is szerepel, köztük a Paks II. ügyében benyújtani kívánt osztrák kereset, valamint az osztrák családi pótlékra vonatkozó módosítások. Utóbbival kapcsolatban a magyar kormányt nyugtalanítja, hogy a változásokat követően jelentős összegtől eshetnek el azok a magyar állampolgárok, akik Ausztriában dolgoznak, ott igényelték a juttatást, de gyerekeik Magyarországon élnek.

Sokkal nagyobb egyetértés mutatkozhat az osztrák és a magyar fél között a migráció kérdésében – írta az osztrák hírügynökség, és emlékeztetett arra, hogy mindkét kormányfő a szigorú bevándorlási politika és a külső határok fokozott védelmének híve.

A találkozón emellett az 2018 második felében esedékes osztrák európai uniós elnökségéről is szó fog esni az APA tudósítása szerint. Szintén napirenden lesz az uniós finanszírozási keretek ügye, valamint az Egyesült Királyság kilépése a közösségből.

Sajtótájékoztatót a jelenlegi információk szerint nem tartanak.

A magyar kormányfő sajtófőnöke korábban megerősítette az MTI-nek, hogy folyik Orbán Viktor bécsi látogatásának előkészítése, és január 30-án kerülhet rá sor. Havasi Bertalan elmondta, hogy a miniszterelnök külön-külön tárgyal a kancellárral és az alkancellárral, illetve a tervek szerint több osztrák közéleti szereplővel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.