A baloldali összefogás napja lesz a mai

A 3-as metró akadálymentesítése és az Oktatási minimum hozza össze őket. No, de nézzük, mi vár ránk a hét első napján.

Bittner Levente
2018. 02. 05. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 5., Ágota és Ingrid névnapja van ma. Köszöntjük őket, és persze minden olvasónkat ezen az előrejelzések szerint napsütéses, de hideg téli napon.

Most pedig nézzük, mi vár ránk!

A megsérült rendőrök meghallgatásával folytatódik a Teréz körúti robbantó ügye a Fővárosi Bíróságon. A vádlott az első tárgyalási napról írt beszámolónk szerint zavarban lévő, csínytevésen kapott, túlmozgásos kamaszként viselkedett, sőt, vissza is vonta a nyomozás során tett vallomását.

Elkezdődik az aláírásgyűjtés a 3-as metró akadálymentesítése érdekében. A sajtótájékoztatón Horváth Csaba, a fővárosi MSZP képviselőcsoportjának vezetője mellett ott lesz a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Liberálisok, az LMP, a Magyar Szolidaritás Mozgalom, a Modern Magyarországért Mozgalom, a Momentum és a Párbeszéd képviselője is.

De nem ez lesz az egyetlen esemény, amelyen együtt vesznek részt a Jobbikon kívüli ellenzéki pártok. Ugyanis Niedermüller Péter, a DK alelnöke, Juhász Péter, az Együtt elnöke, Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője, Molnár Gyula, az MSZP elnöke, Turi Zoltán, a Modern Magyarországért Mozgalom Párt képviselője, Dukán András Ferenc, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és Gémesi György, az Új Kezdet Párt elnöke közösen írja alá a Tanítanék Mozgalom Oktatási minimum névre keresztelt dokumentumát. Pilz Olivérrel készített interjúnkat itt olvashatják

Megtudjuk, hogy mennyit költöttünk karácsonykor, a KSH ugyanis közli a kiskereskedelmi forgalom tavaly decemberi és egész éves alakulásának első becslését.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke Lázár jobbkezéig ér a Tiborcz-botrány címmel tart sajtótájékoztatót. Alighanem ő is kíváncsi, hogy az állami hírügynökség beszámol-e róla.

Kósa Lajos ezúttal Hódmezővásárhelyen mondja el, hogy mennyi pénzt szán a kormány a városnak. Egyúttal persze arról is győzködi majd a helyieket, hogy nehogy véletlenül a független Márki-Zay Péterre szavazzanak a február 25-i időközi polgármester-választáson. Édesanyja és felesége váratlan üzleti sikereiről valószínűleg ezúttal sem kíván majd szót ejteni.

Hogy bűvészkednie kell-e ehhez, nem tudjuk, de a Kövér Lászlóról a hét végén előkerült hangfelvétel után valószínűleg arról is szeretnék kérdezni az újságírók, hogy mégis mennyire vállalható az, hogy egy párt érdekei szerint szabták át a választási körzeteket. Persze a párt véleményét tudjuk: a Fidesz szóvivői szerint nincs itt semmi látnivaló. Az ellenzék közben csalásról és újabb őszödi beszédről beszél.

Németország továbbra is kormányára vár, ma folytatódnak a koalíciós tárgyalások. Belgiumban pedig megkezdődik a Salah Abdeslam elleni per, a 2015 novemberében Párizsban elkövetett terrortámadások kitervelésével vádolt Abdeslamot gyilkossági kísérlet, továbbá tiltott fegyvertartás miatt állítják bíróság elé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.