Büszkén vállalja Kövér őszödi beszédét a Fidesz

Kövér László minden szava vállalható – mondja Tuzson Bence kommunikációs államtitkár a házelnök kiszivárogtatott szavairól.

Koncz Tamás
2018. 02. 04. 14:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hátralépni egy pillanatra sem szabad: a kormánypárt inkább mellszélességgel vállalja, ha valami kínos derül ki róluk a választási időszakban, minthogy elnézést kérjen.

Ez derült ki szombaton Hidvéghi Balázs, vasárnap pedig Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár nyilatkozatából is, amit a Hír TV idézett.

Tuzson Bence a Stop, Soros! törvényjavaslatról szóló sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt mondta, hogy Kövér László nyilatkozata a választási körzethatárokkal való bűvészkedésről minden szavában vállalható.

„ nevezhetjük ennek a megvalósítását, tehát arányos alkotmányos rendszer megvalósítását egy kemény munkának, akár bűvészkedésnek, ebből a szempontból nincs jelentősége. A tartalom a lényeg. Magyarországon törvényes, arányos rendszer jött létre”

– fogalmazott a fideszes államtitkár.

Szombaton a Reflektor blog hozta nyilvánosságra a házelnök beismerő vallomással felérő nyilatkozatát, amiben Kövér nyíltan kimondja: földrajzi bűvészkedés történt a választási körzetek 2011-es átalakításakor, a kimondatlan cél pedig az volt, hogy az ellenzéki pártok esélyt se kapjanak a 2014-es választásokon.

 „az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába ( ). Isten őrizz, hogy ők labdába rúgjanak”

– mondta Kövér. Hozzátette, a Fidesz semmi olyan nem tett, amit az előző kormányok ne tettek volna meg, ezért nem érez különösebb lelkifurdalást azzal kapcsolatban, ha törvényes keretek között a kormánypártnak gyakorlatilag teljhatalma van.

A Fidesz a hétvégén teljes támogatásáról biztosította a házelnököt, ami azt is jelenti, hogy:

Hasonló módon jártak el akkor is, amikor Tállai András beszéde került nyilvánosságra: a NAV-elnök beismerte, hogy a Fidesz a Jobbik terveit másolja és valósítja meg a parlamentben. A kormánypárt sajtóirodája semmit sem cáfolt, csak nevetséges ellenzéki akciót emlegettek.

Tuzson és Hidvéghi nyilatkozataival érdemes összevetni, hogyan kezelte az ellenzék a kampányidőszakban robbanó időzített bombákat és baklövéseket. Az Orbán Viktor fejbe lövésével viccelődő pécsi MSZP-s Simon József egy nap alatt elhagyta a pártot, Nemes Balázs pécsi Momentum-elnök pedig bocsánatot kért, amikor az Origo előtúrt egy tízéves hangfelvételt, amin Nemes 17 évesen minősíthetetlen stílusban beszél a melegfelvonulásról.

Vona Gábort állítólagos Allah-imádatával próbálta megszorongatni a kormánypárti sajtó, amit a Jobbik elnöke Facebook-posztban cáfolt. Minden ellenzéki reakcióból süt, hogy a pártok érzik: van mit veszíteniük, meg kell őrizniük a szavazók bizalmát.

A Fidesznél viszont úgy tűnik, már kikapcsolták a vészjelzőt: a kormánypárt annyira nem tart a választói akarattól, hogy a kínos kiszivárgó információkat is mosolyogva vállalják, sőt, eredményként mutatják be.

Mindehhez hozzájárul a Magyar Távirati Iroda is: Tuzson sajtótájékoztatója egy sajátos zajszűrőn mehetett át náluk, hiszen csak a Stop, Soros! törvényjavaslat ismertetését közölték – a Kövér-beszédre vonatkozó kérdéseket és válaszokat egyszerűen kihagyták a beszámolóból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.