Mit mondana Orbán Viktor Tiborcz Istvánról és Mátyás király Kövér Lászlóról?

Ülésezik a vőbotrányt feltáró ellenzéki árnyék-vizsgálóbizottság, Kósa Lajos Zalaegerszegre megy – összegyűjtöttük, hogy mi várható ma.

Bittner Levente
2018. 03. 07. 5:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címben feltett kérdésre sajnos (szinte) biztosan nem kapunk ma választ, viszont arra igen, hogy a házelnök miképpen értékeli 550 éve trónra lépett uralkodónk teljesítményét. Az idei emlékév keretében Mátyás király, az államférfi és törvényhozó címmel tart ugyanis emlékülést szerdán az Országgyűlés és a Pro Patria Egyesület. Kövér László mellett Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Szakály Sándor történész, a Veritas Történetkutató Intézet igazgatója és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke is ott lesz.

Orbán Viktor és Tiborcz István is hivatalos a vőbotrányt feltáró ellenzéki árnyék-vizsgálóbizottság meghallgatására. Harangozó Tamás, Hadházy Ákos és Szilágyi György 11 órától a miniszterelnökön és vején kívül Lázár Jánost, Seszták Miklóst, Hamar Endrét és Mancz Ivettet is várják. Az érintett önkormányzatok részéről pedig többek között Márki-Zay Pétert, Szalay Ferencet és  Szemereyné Pataki Klaudiát. Nagy meglepetés lenne, ha a kormánypárti politikusok megjelennének.

A fideszes nyugdíjasok által kedden meglökdösött Vajda Zoltán, az Együtt XVI. kerületi országgyűlésiképviselő-jelöltje Az ügyészség szerint is bizonyított a nyugtaadással kapcsolatos szabálytalanság Szatmáryék cégénél címmel tart sajtótájékoztatót. Kérdés, hogy vajon itt is megjelennek-e Törley Máriáék, hogy migránsok betelepítésétől rettegjenek.

Alföldi Róbert nem mehetett, Kósa Lajos viszont szívesen látott vendég Zalaegerszegen. A téma természetesen a Modern városok program, a további résztvevők pedig a fideszes polgármester és országgyűlési képviselő párttársa. Sokszor megkapja azt a bírálatot a Fidesz, hogy férfiak uralják és hogy a nőket leginkább otthon, a családi tűzhely mellett, takarítva, főzőcskézve tudják elképzelni. Valószínűleg nem ma fogják ezt megcáfolni, Nyíregyházán legalábbis a párt hölgytagjai fognak összefirkált plakátokat tisztítani.

Azt nem mondhatnánk, hogy Hódmezővásárhely eltűnt volna a hírekből Márki-Zay Péter nagyarányú győzelme óta, az új polgármester ma együttműködés a közgyűlésben címmel tart sajtótájékoztatót. A Fidesz részéről sem lesznek csendben, a város 2018-as költségvetésével kapcsolatban hívták össze a média képviselőit. Valószínűleg nem függetlenül attól, hogy Márki-Zay Péter kedden azt közölte, hogy újabb csontvázat, egy hiteltartozást is talált a hivatal kimutatásaiban.   

Délután három órakor lesz Tahi-Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész búcsúztatása a Farkasréti temetőben.

Ha szerda, akkor bizottsági sajtótájékoztató Brüsszelben, ahol megint a Nagy-Britannia uniós kiválásáról folytatott tárgyalások lesznek a középpontban.

Pozsonyban több parlamenti bizottság is napirendre veszi az újságíró-gyilkosság ügyét. Gyanítható, hogy Andrej Kiska államfő megint megszólal.

A szíriai fronton most a felkelők és az orosz erők feszülnek egymásnak, és egyik sem akar engedni a másik követelésének, eközben egyre közelebb a humanitárius válság.

A női kosárlabda-Euroliga negyeddöntőjében évek óta először szerepel magyar csapat. Sajnos az odavágón minimális vereséget szenvedett a Sopron a Fenerbahcétól, így kevés az esélye a négyes döntőbe jutásra.

A vízilabda szerelmesei déltől izgulhatnak, ugyanis ekkor sorsolják az Európa-bajnokság csoportjait. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.