Orbán Viktort hiába hívták, de az ellenfelei elmennek a diákokhoz

Miniszterelnök-jelölti vitát rendez a Független Diákparlament, a kormányfő inkább Nyírbátorba megy – ez várható ma.

Bittner Levente
2018. 03. 12. 5:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jön az év első hosszú hétvégéje, előtte pedig mindössze három munkanapot kell kibírnunk. Nézzük is, mi vár ránk ma!

Orbán Viktor miniszterelnök folytatja országjárását, ezúttal Nyírbátorban, ahol a Rosenberger Magyarország Kft. újabb beruházása kapcsán fog beszédet mondani. Nagy meglepetést okozna, ha nem hozná szóba a migránsokat. És ha már a kormányfő. A hét végén fake newsnak nevezte az őt kérdezni próbáló Hír TV-t. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője most Mi is az a fake news? – Több mint száz sajtópert nyert a Jobbik a Fidesz hazugsággyáraival szemben címmel tart sajtótájékoztatót a Magyar Idők szerkesztőségének otthont adó Lurdy Ház előtt.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke Mit titkol Polt Péter? címmel tart sajtótájékoztatót. A legfőbb ügyész ellen a Demokratikus Koalíció már készíti a feljelentést bűnpártolás miatt.

Az elmúlt napok a kamupártoktól voltak hangosak, az egri helyzetről közösen fog beszámolni Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője és Komlósi Csaba, az LMP jelöltje.

Bár Orbán Viktor szerint a viták ideje lejárt, azért az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek hajlandók leülni a diákok képviselőivel. A Független Diákparlament meghívását Szél Bernadett (LMP), Karácsony Gergely (MSZP–PM) és Vona Gábor (Jobbik) is elfogadta. A vita négy fő témája: Melyek (lennének) az oktatási rendszer legfontosabb céljai? Hogyan lehetne igazságos(abb) az oktatási rendszer? Hogyan lehetséges felelős állampolgárokat nevelni? Hogyan nézne ki egy valóban korszerű, 21. századi oktatási rendszer?

A Republikon Intézet továbbra is azt keresi, hogy kire szavazzanak a liberálisok, ezúttal Fekete-Győr Andrást kérdezik.

Semjén Zsolt alighanem péntek óta rénszarvasokkal és helikopterekkel álmodik, kérdés, mikor áll ki az újságírók elé.

A bíróságok sem pihennek ma, folytatódik Bróker Marcsi és Oszter Sándor pere, valamint a tábornokper is.

Berlinben aláírják a koalíciós szerződést az új német kormány pártjai, a CDU/CSU és az SPD.

Este pedig az Akváriumban lép fel a Pussy Riot orosz feminista punk-rock banda és aktivista csoport.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.