Téves riasztás miatt kiürítették a Sagrada Família templomot

Egy kisbusz lett gyanús Barcelona egyik világhírű épületénél, de szerencsére nem történt terrortámadás.

MN
2017. 09. 12. 19:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Téves riasztás miatt korábban kiürítették a barcelonai Sagrada Família templomot és a környékbeli utcákat, valamint egy közeli metróállomást, miután bejelentést kapott a rendőrség egy, a templom mellett parkoló gyanús kisbuszról kedden kora este Barcelonában – írja a Telegraph.

A környéket korábban ellepték a rendőrök, de mint utóbb kiderült, a veszély elmúlt, a hatóságok bejelentették, hogy véget ért a terrorellenes művelet.

Úgy tudni, a barcelonai gázolásos merénylet elkövetői korábban a Sagrada Família ellen készültek támadásra, de letettek tervükről, és később a katalán város sétálóutcáját, a Ramblast vették célba, ahol kisteherautójukkal gyalogosok közé hajtottak, és hatszáz méteren keresztül járókelőket gázoltak el. Nyolc órával a barcelonai merénylet után Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el. A két támadásban több mint 15-en haltak meg, a sebesültek száma 100 fölött van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.