Florida is passzolná a téli időszámítást

Az évente kétszeri óraátállítás ellen szavazott a floridai törvényhozás, hogy több napfény érje a déli államot.

Földi Bence
2018. 03. 10. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Florida állam törvényhozása megszavazta az úgynevezett Sunshine Protection Actet (napfényvédelmi törvényt), amelynek célja, hogy az állam örökké a nyári időszámításban maradjon – írja a Quartz. Ugyanakkor ha a klímaszkeptikus Rick Scott kormányzó aláírja is a törvényt, az még nem jelenti azt, hogy hatályba lép: a kongresszus jóváhagyása is szükséges.

A cikk egyébként megjegyzi, ha minden fontolgatott időzónaváltás megvalósul az USA államaiban, lehet, hogy lesz olyan időszak a jövőben, amikor hat különböző időt mutatnak majd az órák Amerikában. Hiába érvelnek sokan azzal, hogy az időátállításokkal való variálásnak gazdasági haszna lehet, az Egyesült Államok ilyen jellegű „szétszabdalása” hosszú távon sok veszteséget okozhat.

Az ügy Európában is téma, február elején az Európai Parlament kezdeményezte az óraátállítás felülvizsgálatát, mert sok állampolgár jelezte, hogy egészségi okokból eltörölné. Magyarországon a Jobbik a fő szószólója a témának, amelyről a Quartz is megírta, valódi haszonnal nem kecsegtet.

Floridáról egyébként sokan azt tartják, alkalmatlan az életre, de a tavalyi Irma hurrikán után Gergátz István egykori sarasotai tiszteletbeli konzul felesége, Bika Julianna lapunknak azt nyilatkozta, ez inkább Louisianára és Texasra igaz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.