Már tudják, ki ölte meg a túszokat a veteránközpontban

Magával is végzett a Sacramentóból származó férfi, aki péntek este Kaliforniában betört egy szeretetotthonba.

MN
2018. 03. 10. 12:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három nő, akit a férfi lelőtt, abban az intézményben dolgozott, ahol a háborúból hazatérő katonáknak nyújtanak pszichológiai segítséget. Egy kaliforniai szenátor közölte az újságírókkal, hogy a lövöldöző férfi az Út hazafelé (Pathway Home) nevű programnak a kezeltje volt. A program a poszttraumatikus stressz szindrómában szenvedő veteránoknak nyújt segítséget.     

A lövöldözés az MTI beszámolója szerint helyi idő szerint péntek délelőtt történt. A fegyveres férfi a Napa-völgyben lévő, San Franciscótól északra fekvő Yountville városka veteránotthonában kezdett lövöldözni. A rendőrség perceken belül a helyszínre érkezett, az épületet körülvették, a seriff hivatala pedig riadóztatta a környéken élőket.     

Egyelőre nem tudni, pontosan mi történt. Larry Kamer, akinek a felesége, Devereaux Smith az intézményben dolgozik, a CNN-nek arról beszélt, hogy tudomása szerint épp reggeliztek, amikor a fegyveres férfi berontott az intézménybe. 

A házat és környékét lezárták, kiürítették a közeli épületeket és a golfpályát, s a rendőrség túszszedőkkel való tárgyalásokra kiképzett különleges munkatársai megpróbáltak egyezségre jutni az otthon egyik szobájába bezárkózott fegyveressel. Az eredménytelen kísérletek után a rendőrök behatoltak az épületbe, és ott megtalálták a fegyveres férfi és három túsza holttestét.

A tettes, egy fiatal férfi, akinek kilétét először nem hozták nyilvánosságra, 15-30 lövést adott le, köztük a kiérkező rendőrökre is. Később a CNN arról adott hírt, hogy a lövöldözés elkövetőjeként a 36 éves Albert Wongot azonosították. Sacramentóból jött, s a veteránotthont két héttel ezelőtt hagyta ott. 

A CNN a halottkémet idézve úgy tájékoztatott, hogy az áldozat a 48 éves Christine Loeber, a 42 éves Jennifer Golick, és a 29 éves Jennifer Gonzales. Azt még nem tisztázták, szándékosan vagy véletlenül választotta ki túszait a férfi.

June Iljana, a kaliforniai veteránügyi hivatal szóvivője még péntek délután arról tájékoztatta a sajtót, hogy ebben az intézményben, amely az egyik legnagyobb amerikai szeretetotthon, 850 idős vagy rokkant háborús veterán él, olyan volt katonák, akik megjárták a koreai és a vietnámi háborút, ott voltak Irak kuvaiti inváziójakor vagy az ifjabb George Bush elnöksége alatt indított iraki háborúban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.