Moszkva kiterjeszti az amerikai személyek feketelistáját

Válaszul arra, hogy az Egyesült Államok újabb szankciókat vezetett be ellene.

MTI
2018. 03. 16. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai pénzügyminisztérium által a 2016-os amerikai elnökválasztásba történt állítótagos orosz beavatkozás miatt bevezetett új szankciók érintik az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatot (FSZB), a katonai hírszerző szolgálatot, a katonai hírszerzésnek dolgozó hat személyt, öt csoportot, valamint további 19 orosz állampolgárt, köztük Jevgenyij Prigozsin üzletembert, akiknek a neve „a szentpétervári trollgyárral” kapcsolatban merült fel.

A RIA Novosztyi hírügynökség jelentésében Rjabkov azt mondta, hogy Oroszország a paritás elve alapján reagál, és nem zárja ki a további ellenlépések lehetőségét.

Közölte: Moszkva számít arra, hogy Szergej Szkripal volt titkosügynök és lányának megmérgezése nyomán Nagy-Britannia és az Egyesült Államok újabb szankciókat vezetnek be Oroszország ellen. Hangsúlyozta, hogy Moszkva továbbra is a párbeszédet javasolja Londonnak és Washingtonnak.

Rjabkov szerint az Egyesült Államok 2011, vagyis az amerikai–orosz kapcsolatok „újraindítása\" óta immár 50. alkalommal bővítette a szankciók körét. Hangot adott azon véleményének, hogy az új gazdasági büntetőintézkedéseket szándékosan az orosz elnökválasztás küszöbén vezették be. Megismételte, hogy Washington a független külpolitikája miatt akarja megbüntetni Moszkvát, de leszögezte, hogy a nyomásgyakorlás nem jár majd sikerrel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.