Trump aláírta az importvámról szóló döntést

Az elnök szerint az amerikai kormány kész az együttműködésre.

MTI
2018. 03. 08. 21:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai elnök rendeletére az Egyesült Államok az acélimportra 25, az alumíniuméra pedig 10 százalékos védővámot vetett ki. Donald Trump acélipari dolgozók karéjában írta alá csütörtökön az importvámokról szóló döntést.

Hangsúlyozta, hogy kormánya kész a rugalmasságra és az együttműködésre más országokkal. Döntését az amerikai gazdaság érdekeivel és a nemzetbiztonság elsőbbségével indokolta.

Leszögezte, hogy az Egyesült Államokban gyártott portékákat nem érintik a vámok, s egyúttal arra ösztökélte a külföldi cégeket, hogy építsenek üzemeket az Egyesült Államokban. Hozzátette: Washington nyitott arra, hogy – Kanada és Mexikó mellett – egyes országoknak egyedi vámmentességet adjon.

A vámtarifák tizenöt nap múlva lépnek életbe, és már a kezdetektől nem vonatkoznak Kanadára és Mexikóra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.