Elaludt Biden, miközben az izraeli kormányfővel tárgyalt?

Futótűzként terjed a közösségi médiában egy felvétel, amelyen az amerikai elnök mintha elaludna tárgyalás közben.

Magyar Nemzet
2021. 08. 29. 21:29
BIDEN, Joe; BENNETT, Naftali
Washington, 2021. augusztus 27. Naftali Bennett izraeli kormnyf (b) s Joe Biden amerikai elnk megbeszlst folytat a washingtoni Fehr Hz Ovlis irodjban 2021. augusztus 27-n. MTI/EPA/The New York Times/Sarahbeth Maney Fotó: Sarahbeth Maney
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futótűzként terjed a közösségi médiában egy videó, amelyen az látszik, hogy Joe Biden amerikai elnök mintha elszundikálna, miközben Naftali Bennett izraeli miniszterelnök beszél hozzá.

 

Az izraeli kormányfő pénteken, megválasztása óta először látogatott a Fehér Házba, és a nyilvános sajtótájékoztatón éppen az izraeli–amerikai barátság mélységét ecsetelte, mikor Joe Biden lehunyta a szemét, és fejét is lehajtotta, mintha csak elaludt volna. Naftali Bennett hiába próbált vele újra szemkontaktust teremteni, az amerikai elnök majd egy percig ebben a zavarba ejtő pozícióban hallgatta partnerét.

 

Hogy a 78 esztendős politikus valóban elszundított-e, vagy csak „szemét pihentette”, az nem derül ki egyértelműen a felvételekből. Védelmezői kiemelték, hogy ha szemét le is hunyta, ujjait olykor megmozdította, illetve később azonnal felvette a beszélgetés fonalát, ami arra utal, hogy ébren volt. 

Protokollszempontból viszont mindenképpen sértő, hogy nem fordított megfelelő figyelmet egy szövetséges ország vezetője felé.

 

Donald Trump előző amerikai elnök a kampány során gyakran hívta Sleepy, azaz Álmos Joe-nak kihívóját, annak lassú, körülményes stílusa miatt, egyben utalva azokra a bírálatokra, amelyek szerint az idős demokrata politikus már nem túl friss szellemileg. A videók láttán ismét beindult az internet fantáziája, és számos mémet gyártottak a szundikáló elnökről.

 

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és Naftali Bennett izraeli kormányfő a Fehér Házban                                                                                                                       Forrás: MTI/EPA/The New York Times/Sarahbeth Maney

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.