A nyílt utcán lincseltek meg kis híján egy fehér fiatalt a migránsok

A Gerilla című könyv jelenetei elevenedtek meg Belgiumban, amikor afrikai hordák kis híján agyonvertek a nyílt utcán egy 16 éves flamand fiatalt – írja az Erdély.ma belgiumi tudósítója.

Forrás: ERDÉLY.MA2021. 10. 25. 12:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A videón jól látható, ahogy egy flamand iskolás fiút hátulról megtámad egy feketékből álló csoport. Az iskolás feje nekiütődik egy parkoló autó oldalának, majd percekig mozdulatlanul fekszik a földön.

A fiú azóta már elhagyhatta a kórházat, de még többszöri vizsgálaton kell átesnie. 

Több mint tíz ütést kapott a fejére. Még egy mankóval is verték, bár ezt a felvétel nem mutatja – olvasható az Erdély.ma tudósításában. 

 Afrikai fiatalok egy csoportjáról van szó, akik már egy ideje zaklatták a fiam barátnőjét. A fiam érezte, hogy nincs ez így jól, ezért akarta a lányt az iskolából hazakísérni

 – mondta az áldozat édesanyja.

Kristof Slagmulder (a Vlaams Belang – Flamand Érdek párt parlamenti képviselője és Denderleeuw város önkormányzati képviselője) szerint a Dender régió egyre inkább „elbrüsszeliesedik”. „A bevándorló fiatalok Brüsszelből vagy Brüsszel külvárosaiból érkeznek, hogy itt kellemetlenségeket okozzanak és bűncselekményeket kövessenek el. Rengeteg problémát tapasztalunk. A múlt héten például egy személyt az állomás környékén raboltak ki” – mesélte a képviselő.

Szerinte ennek a tendenciának már az osztálytermekben is érezhető a hatása. „Ez az elbrüsszeliesedés azt jelenti, hogy a flamand gyermekek egyre inkább kisebbségbe szorulnak az osztályaikban. A bevándorlókból létrejövő többség általi zaklatás és megfélemlítés az osztálytermek mindennapjaivá vált” – teszi hozzá Slagmulder. 

Szigorúbban kell fellépnünk az erőszakos bűncselekményeket elkövető fiatalkorú elkövetőkkel szemben. Például fegyelmi bentlakásos iskolába kéne küldeni őket. Ezt a kérdést továbbra is fel fogom vetni a város képviselőtestületében

– zárta szavait.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Twitter

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.