Provokálta Szijjártó Pétert a német riporter, megkapta a választ

Egyenes választ adott a magyar külügyminiszter az illegális bevándorlás és a határvédelem kérdésében egy stuttgarti tv-csatorna riporterének.

Forrás: FACEBOOK2021. 10. 22. 9:30
2021.01.06. Budapest Szíjjártó Péter Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi jogszabályok vonatkoznak arra, hogyan lehet bejutni egy ország területére, és az nem egy emberi jog, hogy megsérthetjük egy másik ország határát. A nemzetközi jog nagyon tisztán kimondja, hogyha valaki menekülni kényszerül a hazájából, jogában áll az első biztonságos ország területén maradni

– nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy stuttgarti tv-csatorna riportjában, amelynek részletét hivatalos közösségi oldalán is megosztotta. A riporter nemzetközi menedékjoggal kapcsolatos provokatív kérdéseire pedig azt válaszolta:

azoknak, akik Szerbiában vannak például, miért lenne joguk Magyarországra vagy Németországba jönni menedékjogért? Miért nem kérnek menedékjogot abban a biztonságos országban, ahol vannak?

Borítókép: Kurucz Árpád

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.