Orbán: Brüsszel a bevándorlást támogatja a családok és a gyermekek helyett + videó

Varsóban tizenkét pártvezető találkozik, céljuk egy erős és befolyásos pártszövetség létrehozása.

Magyar Nemzet
2021. 12. 03. 21:03
ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz
Varsó, 2021. december 3. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő (j) tárgyal a varsói miniszterelnöki hivatalban 2021. december 3-án. Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetők munkaülésén vesz részt Varsóban. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Fischer Zoltán Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/

Varsóban tizenkét pártvezető találkozik, céljuk egy erős és befolyásos pártszövetség létrehozása.

Brüsszel ma a bevándorlást támogatja, a családokat és a gyermekeket pedig nem védi meg, pedig éppen fordítva kellene hogy legyen – mondta Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán pénteken közzétett videóban, miután megérkezett Varsóba. A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tíz millió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.

Nem akarunk bevándorlást, de azt akarjuk, hogy első legyen a család és a gyermek. Meg akarjuk változtatni a brüsszeli politikát, hosszú hónapok óta készülődünk már arra, hogy létrehozzunk egy erős és befolyásos pártszövetséget

– fogalmazott Orbán Viktor.

„Remélem, ma és holnap ebbe az irányba fontos lépést teszünk majd” – tette hozzá a kormányfő. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetők munkaülésén vesz részt Varsóban. Péntek este az MTI-nek elmondta, a program kezdetén Orbán Viktor négyszemközti megbeszélést folytatott Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, majd az európai pártvezetők munkavacsorája vette kezdetét.

A Fidesz idén márciusban döntött úgy, hogy elhagyja az egyre inkább balra tolódó Európai Néppártot; azóta a kormánypárt képviselői függetlenként folytatják munkájukat az Európai Parlamentben. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz pártelnöke több jobboldali európai párttal is tárgyalásokat folytat egy új frakció felállításáról. Ennek egyik mérföldköve volt, hogy tavasszal a magyar kormányfő egy közös értékeket és célokat meghatározó chartát mutatott be Mateusz Morawieckivel és Matteo Salvini korábbi olasz belügyminiszterrel. A nyáron pedig tizenhat konzervatív európai párt – köztük a Fidesz, a lengyel Jog és Igazságosság, az olasz Liga, az Olaszország Fivérei, a francia Nemzeti Tömörülés és a spanyol Vox – írt alá közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak az EU eszméje mellett, de elutasítják az európai szuperállamot. – Ez a deklaráció az EU jövőjéről szól, a nemzetek, a családok és a hagyományos keresztény értékek megvédéséről – emelte ki akkor Orbán Viktor.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő tárgyal a varsói miniszterelnöki hivatalban 2021. december 3-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.