Bayer: Gondolkodjatok! + videó

A Mediaworks–Hírcentrum publicistája Petersont idézi, aki viszont Putyint idézi, hogy hagyjátok abba ezt az ostoba világmegváltást, mert az egyszer már nem jött be 1917-ben!

MEDIAWORKS–HÍRCENTRUM
2022. 01. 22. 21:54
Forrás: BAYER VLOG
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jordan Peterson világhírű kanadai pszichológus és kutató, a torontói egyetem professzora otthagyta a munkahelyét, ennek okait pedig egy cikkben összegezte, amely a Mandineren jelent meg. Azt gondolom, hogy Jordan Peterson írása az elmúlt évek egyik legfontosabb írása. Ebben ugyanis összefoglalja mindazt, amit az egyetemi világgal, a tudomány világával és igen, az egész életünkkel műveltek az elmúlt években az úgynevezett progresszívek, a megvilágosodottak és a világmegváltók.

Jordan Peterson egyebek mellett arról beszél, hogy megszüntették szinte teljes egészében az objektív teljesítmény mérést, mind a felvételiknél, mind pedig a vizsgáknál, és így aztán az egyetemekre olyan alapon kerülnek ma be hallgatók, hogy milyen a bőrszínük. Igen, gyakorlatilag erről szól. És ez olyan ügyeket szül, például beszámol arról, hogy felvettek egy egész évfolyamot pszichológia szakra, akik mindjárt az első félév végén nem voltak képesek abszolválni a statisztika vizsgájukat. Egyetlenegy hallgató sem.

És tudják, mi volt erre a reakció? Arról kezdtek beszélni az egyetemen, hogy a statisztika, az egy fehér felsőbbrendűséget képviselő rasszista tudomány, amit egész egyszerűen el kell felejteni.

A legmegdöbbentőbb talán ebben az írásban az, hogy Putyin egyik interjújából idéz hosszú részletet. Putyin pedig elmondja, hogy döbbenten nézi mindazt, amit a Nyugat művel, ugyanis ezt már 1917-től kénytelenek voltak egyszer átélni.

Igen, mert a bolsevikok ugyanezzel az elmebeteg küldetéstudattal fogtak hozzá, hogy az egész társadalmat átalakítsák. És nem csak a tulajdonviszonyokat és a társadalmi viszonyokat. Ó, dehogy! A hagyományokat és az erkölcsöket is. Putyin üzenete a Nyugatnak: „Ne csináljátok ezt, mert egyrészt nem fog sikerülni, másrészt ebből csak tragédia születhet.” A XXI. század elején ott tartunk, hogy a volt KGB-ezredes, a mai orosz elnök mondja ki az igazat, és mondja el a Nyugatnak a legfontosabb figyelmeztetést. Ezt pedig Jordan Peterson, egy világhírű pszichológus, tudományos professzor kutató idézi, aki otthagyta a munkahelyét évtizedek után, mert egész egyszerűen nem bírta azt elviselni, ami ott folyik. Gondolkodjatok!

Borítókép: Képernyőfotó (Forrás: Bayer vlog)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.