Orbán Viktor: Elutasítjuk egyházi vezetők szankcionálását

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a karmelita kolostorban fogadta II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Forrás: MTI2022. 05. 12. 17:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

II. Efrém Ignác egyike volt azon keleti keresztény egyházi méltóságoknak, akik levélben kérték Orbán Viktort, akadályozza meg az Európai Bizottság tervét, amely Kirillt, Oroszország pátriárkáját EU-s szankciós listára helyezné.

A szír pátriárka a csütörtöki egyeztetésen úgy vélekedett: egy keresztény egyházi vezető szankciós listára helyezése olyan precedenst teremtene, ami összezavarná keresztény hívek millióit.

Orbán Viktor megismételte: Magyarország nem fogja támogatni, hogy egyházi méltóságokat tegyenek fel szankciós listára, hiszen ez érintené a magyarországi közösségek vallásszabadságának kérdését is, ami szent és sérthetetlen.

II. Efrém Ignác köszönetet mondott a miniszterelnöknek és a magyar népnek a szükséget szenvedő keresztény közösségek folyamatos támogatásáért – ismertette a sajtófőnök.

Borítókép: Orbán Viktor II. Efrém Ignáccal (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.