időjárás 1°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Gulyás Gergely: Lemondtak a miniszterek a vagyonkezelő alapítványokban betöltött helyeikről

Botrányt okozott a lengyel időjárás-jelentésben megjelent ukrán térkép

Magyar Nemzet
2023.01.25. 09:06 2023.01.27. 12:55
Botrányt okozott a lengyel időjárás-jelentésben megjelent ukrán térkép

Twitteren terjed az a pontatlanságot ábrázoló térkép, amelyen a képernyőképek tanúsága szerint Lengyelország területe jócskán belenyúlik Ukrajnába, egész pontosan Lvivig tart a jelölése.

A lengyel TVP1 televíziócsatorna internetet elárasztó időjárás-jelentésének ügyében a lengyel politikusok is felszólaltak – hívta fel a figyelmet a Mandiner

Lengyelország Miniszterelnöki Kancelláriájának államtitkára azt nyilatkozta, Oroszország hónapok óta támadja az országot – számolt be az Euronews

Sokan úgy vélik a térkép miatt, hogy Lengyelországnak területi követelései vannak Ukrajnával szemben.

A csatorna azonban tagadja, hogy hamis térképet használtak volna az adásban. Közleményükben azt írták, a felvételeket megvágták, és az egész egy Photoshop-manipuláció. Leszögezték:

Sohasem sugároztak ilyen jellegű tartalmat, a történteket a Kreml propagandájának tartják. 

Reagált a lengyel politika is

Stanislaw Zaryn, a lengyel Miniszterelnöki Kancellária államtitkára a lengyel sajtóügynökségnek adott interjújában azt mondta, a történtekért az orosz hírközlés felelős.  A Kreml hírközlési tevékenysége továbbra is három irányba összpontosul: Ukrajnát és az ukránokat rossz színben tüntetik fel, az ország támogatása eszkalálhatja a háborút, és azzal a vízióval ijesztgetik az embereket, hogy Lengyelország belép a háborúba – közölte az államtitkár, aki később Twitteren is megosztotta gondolatait. Szerinte Oroszország hazugságokat terjeszt Lengyelország terveiről.

Borítókép: Az interneten közreadott, minden jel szerint manipulált kép a lengyel TVP1 televíziócsatorna időjárás-jelentéséből (Twitter)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.