A Magyar Református Szeretetszolgálat újabb csapata indult Törökországba

A mentőtisztek és -ápolók, illetve katonai mentősök és tűzoltók romkutató kutyával és speciális felszerelésekkel segítik a mentést.

Magyar Nemzet
2023. 02. 09. 21:37
null
Budapest, 2023. február 9. A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) küldöttsége a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren 2023. február 9-én. Az MRSZ két nappal korábban Törökországba utazott Kutató Mentõ Alakulata után újabb, 11 tagú kutató-mentõ csapat - mentõtisztek és -ápolók, katonai mentõsök és tûzoltók egy romkutató kutyával és speciális felszerelésekkel - indul a földrengés helyszínére. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, 11 tagú, mentőtisztekből és -ápolókból, katonai mentősökből és tűzoltókból álló  kutató-mentő csapatot küld a törökországi földrengés helyszínére a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). A csapat egy romkutató kutyával és speciális felszerelésekkel, sisakokkal, illetve hőkamerákkal indult a kedd óta kint dolgozók után.

Több erőfelszerelést és speciális technikai eszközt viszünk ki, amelyek mind a gyermekek, mind a felnőttek megtalálásában, mentésében és ápolásában segítséget nyújthatnak

– számolt be Trencsényi Péter, a delegáció misszióvezetője, aki elmondta: a rom- és területkutatásra kiképzett kutyával, a mentőtisztekkel, mentőápolókkal és tűzoltó-specialistákkal erősítik a kint lévő csapatok munkáját, és a már kimentett sérültek ellátásába is be tudnak kapcsolódni.

A humán erőforrás mellett a szeretetszolgálat tizenötmillió forint értékben négytonnányi adományt juttatott el a helyszínre – mondta Katona Viktória, az MRSZ ügyvezető-helyettese, a határon túli segítségnyújtásért felelős lelkipásztor.

A Magyar Református Szeretetszolgálat kutató-mentő csoportjának támogatására, valamint további humanitárius szállítmányok biztosítására a karitatív szervezet országos adománygyűjtést hirdetett.

Adományozni online az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, átutalással a Magyar Református Szeretetszolgálat CIB banknál vezetett 10702019-85008898-51100005 számlaszámán, a közlemény rovatban az „Adomány – Földrengés” feltüntetésével, valamint a 1358-as adományvonal hívásával, hívásonként 500 forinttal lehet.

Borítókép: A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) küldöttsége a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.