Nem jött be Joe Biden terve, kitart a republikánus házelnök

Mike Johnson döntésének Volodimir Zelenszkij sem fog örülni.

2023. 10. 30. 18:37
Borítókép: Mike Johnson (Forrás: Facebook/Mike Johnson)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok képviselőházának nemrég megválasztott elnöke, Mike Johnson ígéretet tett arra, hogy a héten egy Izraelnek szánt segélycsomagot terjeszt a kongresszus alsóháza elé – ebből azonban kimarad Ukrajna támogatása.

Johnson, akit a republikánus többségű képviselőház nemrég választott meg, sürgető és sürgős szükségletnek nevezte a Hamász által elkövetett, 1400 halálos áldozatot követelő terrortámadást követően az Izraelnek nyújtandó támogatási csomagot.

Sok olyan dolog történik a világban, amivel foglalkoznunk kell, és fogunk is. Jelenleg az Izraelben történtek kapják a közvetlen figyelmet, és úgy gondolom, hogy ezt külön kell választanunk a többi történéstől, és minél hamarabb át kell vinnünk

– mondta házelnök a Morning Futures with Maria Bartiromo című műsorban. E hónap elején az amerikai elnök kérte, hogy a kongresszus hagyjon jóvá egy 105 milliárd dolláros kiegészítő finanszírozási törvényt, amely tartalmazott támogatást Izraelnek és Ukrajnának, valamint további összegeket az amerikai–mexikói határ biztosítására.

Johnson megjegyzései választ jelentettek a Fehér Ház kérésére, amelyben Joe Biden elnök arra kérte a kongresszust, hogy vonják össze Izrael és Ukrajna finanszírozását, és mihamarabb szavazzák meg azokat.

A kongresszus nagyrészt nem tudott gyorsan reagálni a Hamász mészárlásra, miután nyolc republikánus és minden demokrata megszavazta Kevin McCarthy házelnök menesztését, majd pedig hosszas tortúra indult a házelnök személyével kapcsolatban, amely során három házelnökjelölt is elbukta a próbát.

Borítókép: Mike Johnson (Forrás: Facebook/Mike Johnson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.