Izrael-ellenes csoportokat támogatott Soros György

A zsidó származású milliárdos spekuláns évek óta önti a pénzt az erőszakos, radikális nézeteket valló szervezetekbe.

Forrás: Mandiner2023. 10. 30. 13:10
SOROS, György
Berlin, 2017. június 8. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Mûvészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan) Fotó: CLEMENS BILAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György amerikai spekuláns 2016 óta több mint 15 millió dollárt juttatott el az e havi palesztinpárti tüntetések mögött álló csoportokhoz, ahol a demonstrálók nyíltan éljenezték a Hamász terroristáinak Izrael elleni erőszakos támadásait, írja a New York Post. 

A Nyílt Társadalom Alapítvány irataiból kiderül, hogy Soros hálózata 13,7 millió dollárt adományozott a Tides Centeren, egy baloldali jogvédő szervezeten keresztül, amely számos nonprofit szervezetet támogat, amik igazolták a Hamász véres támadásait, miközben azt állítják, hogy palesztinok az igazi áldozatok.

A Tides kedvezményezettjei közé tartozik az Adalah Justice Project, amely az október 7-i mészárlás napján az Instagramon közzétett egy fotót, amelyen egy buldózer leszakította az izraeli határkerítés egy részét, a képhez pedig a következő megjegyzést fűzte: 

Az izraeli gyarmatosítók azt hitték, hogy a végtelenségig csapdába ejthetnek kétmillió embert egy szabadtéri börtönben… Egyetlen ketrec sem marad örökké.

A palesztin jogvédő csoport tagjai október 20-án elfoglalták Ro Khanna kaliforniai képviselő irodáját, hogy követeljék a gázai tűzszünetre felszólító határozat aláírását.

 Az Adalah tagjai aznap a Bryant Parkban egy tüntetésen is részt vettek, ahol az ellenséges demonstrálók antiszemita énekeket skandáltak, és egy táblát lengettek, amelyen ez állt:

Nem ítélem el a Hamászt.

A Nyílt Társadalom Alapítvány 2018-ban hatvanezer dollárt adományozott a New York-i Arab–Amerikai Szövetségnek, egy olyan csoportnak, amelyet Linda Sarsour politikai kötődésű aktivista alapított, és amely segített megtervezni a gyűlölettel teli „Flood Brooklyn for Palestine” tiltakozást Bay Ridge-ben október 21-én, ahol a tüntetők Izrael felszámolására szólítottak fel , és egy szemeteskosárban izraeli zászlót tartottak, amelyen ez állt: „Kérem, tartsa tisztán a világot!”

Az Open Society Foundations emellett másfél millió dollárt adományozott Adalah alapító nonprofit szervezetének, az Adalahnak – az Izraeli Arab Kisebbségi Jogok Jogi Központjának, de ebből csak nyolcszázezer dollár érkezett, mielőtt a jogi központ 2018-ban megszakította a kapcsolatot az amerikai szervezettel. A jogi központ kijelenti, hogy küldetése célja az emberi jogok előmozdítása Izraelben.

Más Soros által támogatott palesztin érdekvédelmi csoportok, amelyek tagjai a mészárlás óta gyűlöletet szítanak a gyűléseiken, többek között a Jewish Voice for Peace és a If Not Now, amelyek 650 ezer, illetve négyszázezer dollárt kaptak.

Mindketten társszponzorálták a Bryant Park gyűlést, és annak tagjai is voltak azok között a tüntetők között, akik október 18-án összegyűltek az Egyesült Államok Capitoliumának komplexumában, erről ír egyébként a Mandiner is.

Egy képviselői irodaházat vettek ostrom alá a palesztinpárti tüntetők. A Jewish Voice for Peace is segített elfoglalni Khanna irodáját, és Izraelt hibáztatta az október 7-i támadásokért, és a  honlapján ezt írta: „Az izraeli apartheid és a megszállás – és az Egyesült Államok bűnrészessége ebben az elnyomásban – a forrása ennek az erőszaknak.”

Dan Schneider, a Médiakutató Központ konzervatív felügyeleti csoport alelnöke elmondta, hogy Soros  hosszú múltra tekint vissza Izraellel és a támogató csoportokkal szemben, amik a terroristák ellen küzdenek.

Soros György és fia, Alex régóta támogatják a bolygó legradikálisabb szervezeteit, és ide tartoznak a Hamász-párti szervezetek is, amelyek a legborzalmasabb magatartásformákat támogatják − mondta Schneider.

Borítókép: Soros György magyar származású amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.