Varga Judit: A 24. órában vagyunk + videó

Európa évek óta egy hihetetlenül elhibázott bevándorláspolitikát folytat – jelentette ki a Fidesz EP-listavezetője.

2023. 10. 14. 17:09
VARGA Judit
Budapest, 2023. szeptember 8. Varga Judit, az Országgyûlés európai ügyek bizottságának elnöke a budapesti Next Generation is Female konferenciáról tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2023. szeptember 8-án. A jövõ évi magyar EU-elnökségre történõ felkészülés részeként szervezett kétnapos tanácskozás témája a globális demográfiai kihívásokra adható válaszok Európában. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit a HírTV Napi Aktuális című műsorában beszélt arról, hogy Európában változásra van szükség. 

A 24. órában vagyunk, és változásra van szükség. Európa évek óta egy hihetetlenül elhibázott bevándorláspolitikát folytat, gyakorlatilag nyílt meghívóleveleket küld a világnak, főleg a konfliktusos zónáknak 

– fogalmazott a Fidesz EP-listavezetője. Varga Judit megjegyezte, Európa ahelyett, hogy a segítséget vitte volna helybe, ahogy mi például a Hungary Helpsen keresztül, a problémát hozta be a kontinensre. 

Mint mondta, ezeket a konfliktusokat gyakorlatilag importálták Európába, annak minden egyes kockázatával, biztonsági kockázatával, életmódunkra leselkedő veszélyeivel együtt, és amit ma látunk, az ennek a megtestesülése.

– Ez egy nagyon-nagyon rossz irány volt. Látjuk, hogy az illegális bevándorlásnak egy tünete maga a terrorizmus is. Európa az elmúlt években számtalan terrortámadást élt meg, mind migráns hátterű terrortámadás volt 

– emelte ki.  

Hozzátette, ezért az az üzenet a választók felé a közeledő EP-választáson, hogy változásra van szükség, mert Közép-Európában még dönthetünk arról, hogy kivel akarunk együtt élni. 

A műsorban Varga Judit arról is beszélt, hogy azok a tüntetések, amekyeket most az európai fővárosok utcáin láthunk, teljes mértékben szemben állnak azokkal az értékekkel, amelyek szerint a zsidó-keresztény gyökerű Európa létrejött. 

Hozzátette, az európai baloldal azért nem ítéli el ezeket a terropárti tüntetéseket, mert szavazóbázisukat a bevándorlókra építették. 

Borítókép: Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.