időjárás 1°C Elza 2023. december 1.
logo

Orbán Viktor mellett állt ki a román újságíró

Pataky István (Marosvásárhely)
2023.11.20. 15:40 2023.11.20. 15:49
Orbán Viktor mellett állt ki a román újságíró

Ön nincs egyedül – ezzel a címmel foglalt állást Orbán Viktor miniszterelnök uniós reformot sürgető politikája mellett Adrian Onciu román újságíró. A publicista Facebook-oldalán közölt írását azzal kezdi, hogy a korábbi, magyar–lengyel partnerség felbomlásával Budapest hangja egy visszhang marad csupán. Onciu szerint Orbán Viktor valószínűleg abban bízik, hogy az Európai Parlamentben megerősödnek a jobboldali, szuverenista pártok. 

Hozzáteszi ugyanakkor: ezek az erők ennek ellenére sem tudnák veszélyeztetni „az Egyesült Államok gyarmati pozícióját elfogadó” balközép többséget. 

– Ilyen körülmények között Magyarország marad az egyetlen ellenzője a brüsszeli hatalomnak, egy hibátlan érveléssel, de sajnálatos módon, anélkül, hogy hatással tudna lenni a bábként működtetett Ursula von der Leyen-féle politikára. Ezzel együtt, kiemelkedő, hogy Orbán és a Fidesz évek óta mellőzni tudják az EU migránspolitikáját, a genderpropagandát, védeni tudják Magyarország keresztény értékeit és semleges pozícióit olyan háborúkban, amelyek nem az övéi. Már „csak” ezért is érdemes kiemelni a budapesti kormány erőfeszítéseit. Érdemes berámázni azt. 

Főleg, ha párhuzamot húzunk olyan országokkal, mint Románia, amelynek politikusai teljes egészében kiszolgáltatottak az államok feletti, globalista érdekeknek

– fogalmazott Onciu.    

Az újságíró felsorolja azokat a támadásokat, amelyek Magyarországot érik, így az antiszemitizmus és Európa-ellenesség vádját az Alex Sorost és Ursula von der Leyent ábrázoló plakát vagy a készülő, szuverenizmust védő törvény miatt. – Más szóval, bármennyire gazemberek is lennének olyan figurák, mint Soros & Fia, „színtiszta antiszemitizmus”, hangosan bírálni őket. Bármennyire is hozzá nem értők és korruptak az olyan politikusok, mint Ursula von der Leyen, „színtiszta Európa-ellenesség”, hogy ezeket a tulajdonságaikat kiemeld – írta az újságíró.

A román publicista leszögezi: „ilyen körülmények között antiszemitának és Európa-ellenesnek vallom magam”. Hozzátette: arra kéri Laura Codruta Kovesi európai főügyészt, hogy küldjön maszkos rendőröket a kapujához. Zárásként Magyarországra utalva Adrian Onciu azt írta, „üzenem a szomszédoknak: nincsenek egyedül!”.  

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Délkelet-európai Országok Parlamenti Elnökeinek 11. konferenciáján Budapesten, az Országházban 2023. november 17-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.