Megverték a migránsok a Mikulást Németországban

A támadók azt kiabálták az áldozatuknak, hogy ez az ő országuk.

Forrás: V4NA2023. 12. 13. 21:14
null
Lukeville, 2023. december 13. Illegális bevándorlók jutnak be az Egyesült Államokba a mexikói határkerítésen levõ résen át az arizonai Lukeville településnél 2023. december 12-én. December elején az amerikai-mexikói határszakaszon ismét 10 ezerre emelkedett a naponta feltartóztatott migránsok száma. Az amerikai hatóságok októberben és novemberben mintegy 475 ezer embert vettek nyilvántartásba illegális határátlépés miatt, 60 ezer ember pedig úgy lépte át a határt, hogy nyilvántartásba venni sem tudták õket. MTI/EPA/Allison Dinner Fotó: Allison Dinner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német tartományi rendőrség egy migránsokból álló csapatot keres, akik a gyanú szerint megvertek egy középkorú, Mikulásnak öltözött férfit, aki éppen egy hesseni rendezvényre tartott – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az 54 éves áldozatnak december 6-án Kassel városában kellett volna fellépnie, amikor a fiatalokból álló banda megtámadta.

Az áldozat, Rainer B. elmondása szerint a banda több 15 év körüli, migráns hátterű tinédzserből állt. A rendőröknek elmondta, hogy inzultálták, „rohadéknak” és „kövér embernek” nevezték, és felszólították, hogy vegye le a mikulásjelmezét. Azt ordították, hogy muszlimok, és hogy Németország az ő országuk – számolt be róla a Hessische Allgemeine című lap.

Az áldozat megjegyezte, hogy többen is szemtanúi voltak a támadásnak, és ahelyett, hogy közbeléptek volna, inkább kinevetették és megtapsolták a migráns támadókat.

Miután feljelentést tett a hatóságoknál, az ügy az állambiztonsági hivatalhoz került.

A megtámadott férfi még a történtek ellenére is elment az eseményre – bár a ruhája több helyen elszakadt. Azt mondta, ez nem akadályozza meg abban, hogy jövőre is beöltözzön a gyerekeknek. A jövőben ugyanakkor paprikaspray-t is magánál tart majd, hogy meg tudja védeni magát.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Allison Dinner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.