Döbbenetes dolog derült ki az ukrán ellentámadásról

Van egy terv, a részleteket nem fogom tudni elmondani – válaszolta egy újságírói kérdésre Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki beismerte, hogy mi felelt az orosz–ukrán háborúban az ellentámadás bukásáért.

Forrás: TASZSZ2024. 02. 25. 19:03
ZELENSZKIJ, Volodimir
Kupjanszk, 2024. február 19. Az ukrán elnöki sajtóiroda által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b) aláír egy ukrán zászlót, amikor látogatást tesz a 14. gépesített dandár parancsnoki állásán a kelet-ukrajnai Kupjanszkban 2024. február 19-én. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóiroda Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2023-as ukrán ellentámadás tervei már az ellentámadás megkezdése előtt Oroszország rendelkezésére álltak. Erről Volodimir Zelenszkij ukrán elnök számolt be egy konferencián, amelyet a Rada TV csatorna közvetített – írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség. Amikor az elnököt arról kérdezték, hogy Ukrajnának van-e haditerve 2024-re az orosz–ukrán háborúban, Zelenszkij így felelt:

Van egy terv, a részleteket nem fogom tudni elmondani. Őszintén megmondom, hogy a tavaly őszi ellentámadásra vonatkozó terveink a Kreml asztalán voltak, mielőtt az ellentámadás megkezdődött volna.

Korábban Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a TASZSZ főszerkesztőjének, Mihail Petrovnak adott interjújában azt mondta, hogy a tavalyi év elején a vezérkar a hírszerzés minden típusát bevetette.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyébként arról is beszélt a konferencián, hogy mindössze 31 ezer katonát veszített az ukrán hadsereg a háború két éve alatt. Hozzátette, hogy tudomása szerint Oroszország 180 ezer katonát veszített.

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtóiroda által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (balra) aláír egy ukrán zászlót (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóiroda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.