Fellépne az EU az Oroszországban működő nyugati cégek ellen

Sok nyugati cég működik a mai napig Oroszországban, ez pedig van, akiket felháborít.

2024. 02. 09. 18:38
Forrás: Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU-nak meg kell adóztatnia az Oroszországban továbbra is üzleti tevékenységet folytató nyugati cégeket, és a bevételt Ukrajna megsegítésére kell fordítania – mondta a Politico brüsszeli hírportálnak Virginijus Sinkevicius, az EU környezetvédelmi ügyekért felelős biztosa.

Ahelyett, hogy az EU az adófizetőihez fordulna, hogy pótolják Ukrajna költségvetési hiányát, le kellene foglalnia Oroszország befagyasztott vagyonát, és el kellene kezdenie megadóztatni azokat a nyugati cégeket, amelyek a szankciók ellenére továbbra is Oroszországban működnek

 – mondta Sinkevicius.

Annak ellenére, hogy számos EU-tagállam könyörgött, használják fel a lefoglalt orosz pénzeket, mégis elakadtak azon tervek, hogy a befagyasztott orosz pénzeket Ukrajna megsegítésére használják fel. 

A nagy EU-államok, például Franciaország és Németország figyelmeztettek az orosz vagyon elkobzásának és Ukrajna megsegítésére való felhasználásának káros hatásaira is.

Lapunk is írt róla, hogy mennyire nem működnek az Oroszországgal szemben hozott szankciók. Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter például arról beszélt, hogy Oroszország továbbra is fontos az EU számára és itt az idő, hogy az unió törvényhozói is belássák ezt. Kifejtette azt is, hogy a háború kitörése előtt már Oroszországban jelenlévő nyugati vállalkozások több mint kilencven százaléka mind a mai napig megtalálható az országban. A V4NA nemzetközi hírügynökség korábban arról írt, a hétköznapokban pár apró nehézségen kívül az orosz társadalom nem érzi meg a büntetőintézkedéseket.

Csak kevés olyan cég van, ami a McDonald's útját választotta és teljesen kivonult az országból: a legtöbben olyan megoldást kerestek, ami mindenkinek jó lehet, de főleg az üzletnek. Így nemrég még az Auchan, a KFC vagy a Burger King is működött Oroszországban, ahogy nagyon sok divatcég is megtalálható volt, akiknek papíron nem lehetett volna ott lenniük.

Borítókép: Moszkva éjszaka (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.