Frusztrációt és szorongást okozott Donald Tusk kormánya

Lesújtó véleménnyel vannak a lengyelek Donald Tusk nemrég felállt baloldali kormányának botrányos és erőszakos politikai leszámolásáról. Egy felmérés szerint az emberek elégedetlenséget, haragot, undort és dühöt éreznek leginkább Tusk kormányzása iránt.

2024. 02. 07. 21:10
TUSK, Donald
Brüsszel, 2024. február 1. Donald Tusk lengyel miniszterelnök nyilatkozik a sajtó munkatársainak, amint megérkezik az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek rendkívüli csúcstalálkozójára Brüsszelben 2024. február 1-jén. MTI/EPA/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel állami közvélemény-kutató intézet, a CBOS egy olyan felmérést végzett a közelmúltban, amely feltárja a lengyelek hangulatát. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy miként éreznek az átlagos polgárok a Lengyelországban zajló politikai eseményekkel kapcsolatban, például Donald Tusk miniszterelnök és kormányának erőszakos politikai leszámolásáról. Az eredmények lesújtóak Tusk kormányzása szempontjából, ugyanis jelentős mértékű elégedetlenséget és aggodalmat mutatnak.

Amikor egy 15 érzelemből álló listából kellett választani, a leggyakrabban említett érzések az idegesség, ingerültség és türelmetlenség voltak, amelyeket a válaszadók 42 százaléka említett. Ezt szorosan követte a félelem, szorongás, aggodalom és rettegés 40 százalékkal, valamint a szégyen és zavar 36 százalékkal.

Emellett a megkérdezettek 31 százaléka számolt be arról, hogy tehetetlennek érzi magát, míg a harag és a düh érzését 26 százalék jelölte meg.

Más érzelmi állapotok közül a depressziót, szomorúságot, sajnálatot 22 százalék jelölte meg, a fáradtság pedig a válaszadók 21 százalékánál jelent meg. A megkérdezettek mindössze 18 százaléka érzett örömöt és boldogságot, és még kevesebben, 16 százalékuk tapasztalt megkönnyebbülést és megnyugvást.

Borítókép: Donald Tusk lengyel miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.