Fegyveres férfi ejtette túszul egy busz utasait Rio de Janeiróban + videó

Fegyveres férfi ejtette túszul egy busz 18 utasát Rio de Janeiróban kedden, az incidensben az első hírek szerint legkevesebb két ember megsebesült – közölte a helyi rendőrség.

Forrás: MTI2024. 03. 13. 6:43
HGunman hold 17 passengers hostages in the main Rio de Janeiro bus terminal
Police car is seen outside the main Rio de Janeiro bus terminal after a gunman hold 17 passengers hostage in Rio de Janeiro, Brazil, on March 12, 2024. The kidnapper surrendered after about three hours. At least two people were injured - one of them seriously. Photo: FAUSTO MAIA/THENEWS2/ESTADAO CONTEUDO (Photo by FAUSTO MAIA / ESTADAO CONTEUDO / Agência Estado via AFP) Fotó: Agência Estado via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A túszejtés Rio de Janeiro legnagyobb buszpályaudvarán történt a belvárosban. A környéket lezárták, és a rendőrség különleges alakulatai érkeztek a helyszínre, hogy tárgyaljanak a támadóval.

Rio de Janeiróban 2000-ben is elkövettek hasonló autóbuszos túszejtést, akkor két ember meghalt.

Az incidens részleteit órákon át közvetítették a televíziós csatornák. 2019-ben pedig egy férfi szintén egy busz mintegy harminc utasát tartotta fogva három órán keresztül a Rio de Janeirót Niterói várossal összekötő hídon. Azt a támadót egy mesterlövész lelőtte, mielőtt bárki másnak bántódása esett volna.

 

Borítókép: Rendőrautó Rio de Janeiro fő buszpályaudvara előtt, miután egy fegyveres 17 utast túszul ejtett 2024. március 12-én (Fotó: Agencia Estado via AFP/Fausto Maia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.