Mutatjuk, hogyan keserítik meg a thaiföldiek életét a rakoncátlan makákók + videó

A thaiföldi Lop Buri tartományban külön rendőri egységet állítottak fel a rosszul viselkedő makákók elleni fellépésre.

Forrás: MTI2024. 03. 28. 14:52
A rakoncátlan makákók rendszeresen gondot okoznak a thaiföldieknek (Fotó: Valeria Mongelli / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi időben aggodalmat váltott ki a lakosság körében a makákók egyre agresszívebb viselkedése. Megszaporodtak az olyan incidensek, amikor a majmok akár sérüléseket is okoztak az embereknek.

A média több olyan esetről számolt be a helybeliek közlésére hivatkozva, hogy a majmok hirtelen támadtak emberekre, és különböző dolgokat ragadtak el tőlük.

– Előfordult, hogy diákok mobiltelefonját lopták el a majmok

– mesélte el egy Lop Buriban élő szabó, hozzátéve, hogy hiába próbált meg utánuk szaladni, semmit sem tehetett, mert a majmok pillanatok alatt fennteremtek egy magas épületen. A majmokra állított rendőrök a hét eleje óta járőröznek a forgalmas régiókban.

A Bangkok Post című helyi napilap csütörtöki cikke szerint a különleges rendőri egységet a helyi rendőrfőnök utasítására állították fel. Az egység tagjait csúzlival szerelték fel, hogy távol tudják tartani a majmokat. A visszajelzések szerint ez a módszer jobban beválik, mint a korábbi, amikor nyugtatólövedékkel próbálták elkábítani a makákókat. A nyugtató ugyanis csak pár perc múlva hatott, és a majmok közben még fel tudtak mászni a házak tetejére, megúszva a befogást.

A város utcáira csalival ellátott ketreceket is kihelyeztek, amelyekkel néhány nap alatt 20 majmot tudtak befogni. Az elfogott állatokat először állatklinikán vizsgálják meg, későbbi sorsukról azonban még nem döntöttek. A hatóságok olyan hosszú távú megoldásban gondolkodnak, mint például az állatkerti elhelyezés. Lop Buri tartomány azonos nevű fővárosa mintegy 140 kilométerre fekszik Bangkoktól. A tartományban egy 2023-as felmérés szerint több mint 5700 makákó él. Thaiföldön védett állatnak számítanak a majmok.

Borítókép: A rakoncátlan makákók rendszeresen gondot okoznak a thaiföldieknek (Fotó: ANADOLU/Anadolu via AFP/Valeria Mongelli)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.