„Az olyan szövetségesek mellett, mint Orbán Viktor, Izrael jövője biztosított”

A háború árnyékában egy világszerte meglévő erkölcsi romlás is megfigyelhető, olyan antiszemita felszólalások, amelyek erőszakba is fordultak – fogalmazott Gila Gamliel, Izrael innovációs, tudományos és technológiai minisztere a CPAC Hungaryn Budapesten.

2024. 04. 25. 12:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szeretném kifejezni a gratulációmat és köszönetemet minden résztvevőnek, aki részt vesz a CPAC Hungaryn, a kitartó és állhatatos támogatásért, amit Izrael igaz ügye iránt tanúsítanak – fogalmazott Gila Gamliel, Izrael innovációs, tudományos és technológiai minisztere a CPAC Hungaryn Budapesten.

Mint mondta, 

az olyan szövetségesek mellett, mint Orbán Viktor, a zsidó állam jövője és a képessége, hogy a legnagyobb fenyegetéseket is visszaverje biztosított. 

Kiemelte, Orbán Viktor teljes vállszélességgel Izrael mellett áll, amiért nagyon hálás. 

Jelezte, hogy az elkövetkezendő napokban növelni fogják a katonai és diplomáciai nyomást a Hamászra, mert ez az egyetlen módja annak, hogy elérjék a fogvatartottak eleresztését.

Továbbra is folytatjuk a harcunkat minden fronton annak érdekében, hogy a terrorista fenyegetéseket, amik Izrael népe felé irányulnak, eltöröljük és megszüntessük

– rögzítette. Felhívta a figyelmet arra, hogy 

a háború árnyékában egy világszerte meglévő erkölcsi romlás is megfigyelhető, olyan antiszemita felszólalások, amelyek erőszakba is fordultak. 

Emlékeztetett, hogy az ENSZ még mindig nem ítélte el a Hamásznak a tevékenységét. – Tőlünk függ az, mi vagyunk egyedül képesek arra, hogy az Izrael körüli beszédet és hangnemet megváltoztassuk – rögzítette. Elmondta, hogy Irán Izrael elpusztítását célozta meg, ez az első prioritása, ezt tűzte ki első célként, és nem kevésbé fontos célként a zsidó-keresztény alapjaink megrengetését.

– Irán fenyegetést jelent Izrael létezésére és a világ biztonságára is. A nemzetközi közösségnek kötelessége, hogy Iránt megállítsa. Isten arra utasít bennünket, hogy imádkozzunk Jeruzsálem békéjéért – tette hozzá. Végül Izrael állam nevében köszönetet mondott minden olyan vezetőnek, aki ma ott van a CPAC Hungaryn, és aki kiáll határozottan Izraelért és Jeruzsálemért.

Borítókép: Gila Gamliel, Izrael innovációs, tudományos és technológiai minisztere és Orbán Viktor magyar miniszterelnök a CPAC Hungaryn (Forrás: Facebook/Gila Gamliel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.