Érkeznek a részletek Ursula von der Leyen és Joe Biden egyeztetéséről: több háborút akarnak

Az Egyesült Államok újabb Ukrajna-csomagja felbátorította az Európai Bizottság elnökét.

2024. 04. 23. 10:07
VON DER LEYEN, Ursula
Hannover, 2024. április 22. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság német elnöke beszédet mond a hannoveri ipari és kereskedelmi vásár megnyitóünnepségén 2024. április 21-én. Az észak-németországi nagyvárosban április 22. és 26. között tartott nemzetközi szakvásáron a gépipar, az elektromos és digitális ipar, valamint az energiaágazat mintegy négyezer vállalata képviseli magát. Az expó idei partnerországa Norvégia. MTI/EPA/Hannibal Hanschke Fotó: Hannibal Hanschke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Joe Biden amerikai elnökkel egyeztetett hétfőn, majd kedden a Politico hírlevelében érkeztek részletek a tárgyalásról.

Száz szónak is egy a vége: Ursula von der Leyen „ragaszkodott” ahhoz, hogy Európa nem fog „szusszanásnyi szünetet sem tartani” Kijev támogatásában.

Az Európai Bizottság elnöke szerint azért kell fenntartani Ukrajna támogatását, mert amennyiben Oroszország sikerrel járna Ukrajnában, az történelmi fordulópontot jelentene az európai biztonság szempontjából, és mind Európa, mind az Egyesült Államok számára hatalmas költségekkel járna. Ursula von der leyen szerint az Egyesült Államok kongresszusa által hozott döntésnek hatalmas „pszichológiai hatása” lesz, és valódi különbséget fog hozni a harctéren.

Biden elnök úrnak azt mondtam, hogy ez a döntés arra fogja ösztönözni Európát, hogy tovább fokozza saját katonai támogatását Ukrajna számára

– számolt be von der Leyen.

 

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság német elnöke beszédet mond a hannoveri ipari és kereskedelmi vásár megnyitóünnepségén 2024. április 21-én (MTI/EPA/Hannibal Hanschke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.