A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nyolcan meghaltak, miután egy autó szakadékba zuhant Albániában

Az elszenesedett és összeroncsolódott jármű körül legalább négy holttest hevert a sziklákon. A hatóságok szerint a sofőr illegális migránsokat szállított.

Forrás: Reuters2024. 04. 02. 15:24
A car overturned and fell into a ravine in the road BR-232, Jaboatao Guararapes, Pernambuco; three people died in the accident
Egy autó felborult és szakadékba zuhant a BR-232-es úton, Jaboatao Guararapes, Pernambuco, Brazília északkeleti része 2014. január 24-én. Fotó: Guga Matos Forrás: Agencia Estado/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc ember meghalt kedden Albániában, amikor egy autó egy hegyi útról a szakadékba zuhant – közölte a rendőrség. Az autó a Vjosa folyó sziklás partjára zuhant egy olyan út alatt, amelyet a rendőrség szerint gyakran használnak a Közel-Keletről és Afrikából érkező migránsok, hogy átkeljenek a balkáni országon – mondta egy rendőrségi tisztviselő a Reutersnek.

A sofőr Észak-Albániából származik, próbáljuk azonosítani. Úgy gondoljuk, hogy a többiek illegális migránsok.

Az elszenesedett és összetört jármű körül legalább négy holttest hevert a sziklákon – mondta egy szemtanú. A rendőrség lezárta a környéket.

2015 óta a balkáni országok a háborúk és a szegénység elől a Közel-Keletről, Afganisztánból, Ázsiából és Afrikából az Európai Unióba menekülők és migránsok kulcsfontosságú tranzitútvonalává váltak. Sokan csempészhálózatokat használnak segítségül.

Albanian parliament approves deal to hold migrants for Italy
Az albán parlament megállapodást fogadott el Albánia számára az Olaszország által nemzetközi vizeken kimentett migránsok fogva tartására, miközben menedékjog iránti kérelmüket az albániai Tiranában dolgozzák fel 2024. február 22-én (Fotó: AFP/Olsi Shehu)

2019-ben Albánia lett az első nem uniós tagország, amely az unió határvédelmi ügynökségének, a Frontexnek a tisztviselőit alkalmazza a migránsok által kedvelt déli és keleti határain, valamint a határokon átnyúló bűnözés elleni küzdelemre.

A múlt hónapban a NATO-tagsággal rendelkező és az EU-hoz csatlakozni kívánó Albánia ratifikálta az Olaszországgal kötött migrációs megállapodást, amelynek értelmében Róma migránselosztó központokat épít a balkáni országban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Agencia Estado/Guga Matos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.