Santiago Abascal: Magyarország ugyanaz Európában, mint Gallia az Asterix és Obelixből

A totalitáriusok lábbal tiporják a jogainkat és megcibálják az identitásukat, erről beszélt Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke a CPAC Hungary 2024 rendezvény első napján. A konzervatív politikus szerint mivel a népek egyre erőteljesebben szállnak szembe a totalitárius rendszerekkel, maguk a totalitáriusok próbálják megfosztani a szülőket attól a joguktól, hogy a gyermeküket úgy neveljék és oktassák, ahogy ők szeretnék.

2024. 04. 25. 11:42
CPAC Santiago Abasca
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Önök talán jobban tudják, mint mi, hogy a szocializmus mennyire szégyentelen tud lenni, amely hazudik, lop, lábbal tiporja a törvényeket, meglopja a népet, és amikor a nép számon kéri, akkora áldozatnak állítják be magukat. Ez a forgatókönyv ismétlődik meg mindenhol – mondta csütörtök délelőtt a CPAC Hungary 2024 rendezvényen Santiago Abascal. A spanyolországi konzervatív párt, a VOX elnöke hozzátette, szeret Magyarországra jönni, mert már amikor a repülőtérre ér, akkor a „Családbarát” felirat fogadja.

Bámulattal tisztelik Orbán Viktort Spanyolországban. Magyarország ugyanaz ma Európában, mint Gallia az Asterix és Obelixből, pont úgy állja a sarat a támadásokkal szemben

– jelentette ki. Megjegyezte, hogy amióta megismerte Orbán Viktort, az a célkitűzésük, hogy megvédjék a család intézményét, és azt szeretné, hogyha az ő repülőtereinken is az odaérkezőket ugyanilyen szövegek fogadnák, mint Budapesten. Emellett ő is támogatja a határvédelmet és az országok szuverenitását.

Ezek olyan fogalmak, olyan dolgok, amelyek folyamatosan támadás alatt állnak, és a támadók nagyon régi ideológiát képviselnek, csak most új köntösben. Ez pedig nem más, mint a woke. Ez tulajdonképpen olyan, mint egy John Lennon nóta és a kommunista kiáltvány egyfajta egyvelege

 – jelentette ki. A párt elnöke szerint mivel a népek egyre erőteljesebben szállnak szembe ezekkel totalitárius rendszerekkel, maguk a totalitáriusok próbálják megfosztani a szülőket attól a joguktól, hogy a gyermeküket úgy neveljék, úgy oktassák, ahogy ők szeretnék.

A céljuk mindezzel az, hogy lábbal tiporják a jogainkat és megcibálják az identitásukat, meg kívánják hamisítani a történelmet és természetesen totalitáriusok akkor is, amikor a politikai diskurzusokat meghamisítják. Ez az új totalitarizmus, amelyet mindenféle megkülönböztetés nélkül gyakorolnak úgy a gazdaságban, mint a médiában. Tulajdonképpen a régi évezred totalitarizmusaira támaszkodik

– fogalmazott. Hozzátette: „hogyha meg akarjuk védeni a határainkat, akkor idegengyűlölők vagyunk. Hha meg akarjuk védeni a családot és az életet, akkor elmaradottnak neveznek bennünket. Ha elutasítjuk a behurcolt külföldi ideológiákat, illetve kultúrát, akkor fajgyűlölőnek tekintenek.  Ha nem akarjuk beengedni az iszlámot az országunkba, akkor vallásgyűlölőnek titulálnak bennünket”.

Természetesen mindez a manipulációra támaszkodik, az erőszakra, de mindez nem érdekel bennünket. Nagyon jó barátaink vannak, ezért nagyon fontos, hogy időnként találkozzunk, hogy együttműködjünk és kölcsönösen segítsük egymást. Próbáljuk félretenni a nézeteltéréseket és próbáljuk keresni azt, amit a világ hazafiai összehozzak

– jelentette ki Abascal. Hozzátette: szerinte csak a gyűlölet tartja össze a liberálisokat, velük szemben a mi nézeteink a szereteten alapulnak. Szeretettel fordulunk a család, a népünk, szüleink, gyermekeink felé. – Jó, hogyha az ellenfeleink, az ellenségeink tudják, nem félünk. Együtt vagyunk, ne gondolják azt, hogy megadjuk magunkat” – zárta gondolatait a VOX elnöke.

Borítókép: Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.