A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A Meta törölte a Fico elleni merénylet feltételezett elkövetőjének Facebook-fiókját

A szlovák kormányfőt négy lövés érte közvetlen közelről múlt szerdán egy kihelyezett kormányülés után. Még kórházban van, de már nincs életveszélyben.

Forrás: MTI2024. 05. 22. 9:11
ROOSEVELT, Franklin D.; FICO, Robert
Besztercebánya, 2024. május 19. Virággal érkezik egy férfi a Robert Fico szlovák miniszterelnököt ápoló besztercebányai F. D. Roosevelt Kóház elé 2024. május 19-én. A kormányfõ túljutott az életveszélyen, de az állapota továbbra is súlyos, intenzív ellátást igényel. Ficót négy nappal korábban Nyitrabányán négy lövéssel életveszélyesen megsebesítette egy 71 éves lévai férfi. MTI/AP/Lefterisz Pitarakisz Fotó: Lefterisz Pitarakisz
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovák politikusok vasárnap azt mondták, elképzelhető, hogy a feltételezett merénylő nem egyedül követte el a bűncselekményt, ahogyan eleinte gondolták, aminek egyik oka, hogy a fiókját és az üzeneteit a támadás után valaki törölte.

A Facebookot üzemeltető Meta arról számolt be, hogy a vállalat törölte a gyanúsított fiókját még a támadás napjának estéjén, és erről tájékoztatta a szlovák hatóságokat, amelyekkel kapcsolatban áll és együttműködik. Ezt a szlovák médiafelügyelet is megerősítette.

Matus Sutaj Estok szlovák belügyminiszter korábban arról beszélt, hogy ki kell vizsgálni, hogy voltak-e az elkövetőnek bűntársai, illetve tagja volt-e olyan csoportnak, amelyben merénylet elkövetésére buzdíthatták egymást. Sutaj Estok szerint továbbra is az a valószínűbb forgatókönyv, hogy a merénylőnek voltak segítői.

Megígérhetem, hogy mindent ki fogunk vizsgálni

 – szögezte le a szlovák belügyminiszter.
Az ügyészség által Juraj Cintulaként azonosított gyanúsított 71 éves, korábban biztonsági őrként dolgozott egy bevásárlóközpontban és amatőr költőként három verseskötetet adott ki. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a háborúpárti merénylő többször kinyilvánította nemtetszését Fico politikájával kapcsolatban. Tüntetéseken vett részt, ahol a Fico-kormány békepárti politikája ellen demonstráltak.

Árulók, kollaboránsok, éljen Ukrajna!

– kiabálta a tüntetéseken.

Borítókép: Virággal érkezik egy férfi a Robert Fico szlovák miniszterelnököt ápoló besztercebányai F. D. Roosevelt Kóház elé 2024. május 19-én (Fotó: MTI/AP/Lefterisz Pitarakisz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.