A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Hölvényi György: Elmentünk a falig

A közösségi oldalán posztolt a KDNP európai parlamenti képviselője a Manfred Weber néppárti elnökkel való megbeszéléseikkel kapcsolatban. Mint fogalmazott: elmentek a falig.

Forrás: Facebook2024. 06. 14. 13:15
Semjén
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KDNP számára fontos az Európai Néppárt. Ezt írta Hölvényi György a Facebook-oldalára. A KDNP európai parlamenti képviselője azt azonban hozzátette: 

Magyar Péter személye ugyanakkor elfogadhatatlan számunka az EPP-frakcióban, úgy ahogy a Tisza Párt felvétele az ernyőpártba is.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a KDNP elnöke Manfred Weberrel, az Európai Néppárt vezetőjével találkozott a magyar fővárosban. A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Semjén Zsolt kifejtette: ha a Tisza Pártot felveszik a néppártba, akkor a Kereszténydemokrata Néppártnak nem marad más lehetősége, mint az, hogy távozzon onnan.

Hangsúlyozom, hogy nem arról van szó, hogy meghoztuk a döntést, hogy kilépünk, hanem őszintén elmondtuk, hogy Magyar Péter személye számunkra elfogadhatatlan a frakcióban, és a Tisza Párt elfogadhatatlan az Európai Néppártban

– szögezte le Semjén Zsolt, mint fogalmazott, már csak azért is, mert a KDNP-nek van egy nyolcvanéves története, a Tisza Pártnak pedig egy nyolcvannapos története van.

Borítókép: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.