Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Tűzvész miatt evakuáltak görögországi településeket + videó

Településeket is veszélyeztetnek az erdőtüzek.

2024. 06. 22. 18:26
Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ándrosz és Szalamina szigetén, valamint Görögország más részein is erdőtüzek pusztítanak. Szombaton országszerte több száz tűzoltó küzdött a viharos erejű szél gerjesztette lángokkal. Az Égei-tengeren fekvő Ándroszon több mint harminc tűzoltó oltotta a lángokat két repülő és öt helikopter támogatásával.

A szigeten óvatosságból négy települést evakuáltak. A tűzoltóság szóvivője szerint további erősítést várnak a nap folyamán. Hozzátette: egyelőre sérülésekről vagy anyagi károkról nem kaptak jelentést. A meteorológusok szerint idén nyáron kivételesen korán kezdődött a forró, száraz, szeles időjárás.

A Peloponnészoszi-félszigeten is számos erdőtűz pusztít, pénteken egy ötvenöt éves férfi hunyt el kórházban, aki a félsziget nyugati részén, Iliában szenvedett égési sérüléseket. A tűzoltóknak szombaton az Athéntól nyugatra fekvő Szalamina-szigeten és a fővárostól harminc kilométerre keletre is sikerült megfékezniük az erdőtüzeket.

Emlékezetes, tavaly súlyos erdőtüzek pusztítottak Görögország-szerte, a sorozatos természeti katasztrófa több tucat halálos áldozatot követelt. 

Tízezreknek kellett elhagyniuk az otthonaikat és több ezer nyaraló került életveszélybe. Sokan Görögországban ragadtak. 

Borítókép: Erdőtűzek pusztítanak Görögországban (Fotó: AFP/Sakis Mitrolidis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.