Orbán Viktor folytatja a békemissziót, megérkezett Kínába

A magyar kormányfő a nap folyamán Hszi Csin-ping kínai elnökkel találkozik.

2024. 07. 08. 2:21
Forrás: facebook.com/orbanviktor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik Orbán Viktor miniszterelnök békemissziója; a kormányfő hétfő hajnalban Pekingbe érkezett – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a kínai fővárosból.

A közlemény szerint Orbán Viktor a nap folyamán Hszi Csin-ping kínai elnökkel találkozik.

 

Az útról a kormányfő a közösségi médiában is beszámolt.

„Kijev és Moszkva után megérkeztünk Pekingbe, a békemisszió harmadik állomására” – írta a miniszterelnök a Facebook-oldalán.

A közösségi média tanúsága szerint nemcsak a kormányfő landolt a kínai fővárosban, hanem Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is a küldöttség tagja, ő is Pekingben tartózkodik.

 

Békemissziója keretében Orbán Viktor a múlt hét elején a békéről tárgyalt Kijevben, mint az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke az ukrán elnökkel egyeztetett.

Kijev után Moszkvába is elutazott a magyar kormányfő, ahol a Kremlben az orosz elnökkel folytatott megbeszélést. Orbán Viktor Moszkvában kijelentette: lassan elfogynak azok az országok, amelyek mindkét háborúban álló féllel tudnak beszélni. 

Én vagyok most az egyetlen nyugati vezető, akinek esélye van arra, hogy egyszerre tárgyaljon Kijevvel és Moszkvával 

– jelentette ki Orbán Viktor, aki már akkor előrevetítette, hogy folytatni fogja a békemissziót.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.