Végig hazudtak az ukránok? Most már tárgyalnának az oroszokkal is

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke, nem zárja ki, hogy Oroszország képviselői részt vegyenek a második békecsúcson. Az ukrán elnöki hivatal vezetője, Andrij Jermak elmondta, csak Vlagyimir Putyinnal a személyes tárgyalások tiltottak.

Forrás: ZN.ua2024. 10. 12. 21:30
Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője találkozott az amerikai baloldali oligarcha Soros György fiával
Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője találkozott az amerikai baloldali oligarcha Soros György fiával
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz-ukrán konfliktus újabb fordulópont elé nézhet, miután felmerült a második békecsúcs lehetősége, ahol előreláthatóan Oroszország képviselői is jelen lehetnek

Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője az zn.ua-nak kijelentette, hogy bár Volodimir Zelenszkij elnöki rendelete tiltja a személyes tárgyalásokat Vlagyimir Putyinnal, az Oroszországgal folytatott diplomáciai kapcsolatok teljes megszakításáról nem volt szó.

A közvélemény különféleképpen reagált a lehetőségre, hogy Oroszország részt vegyen a következő csúcstalálkozón. A zn.ua szociológiai felmérése szerint a válaszadók 42,5%-a nem támogatja az orosz képviselet meghívását, amely összecseng azzal, hogy 37% ellenzi Zelenszkij rendeletének visszavonását a Putyinnal való tárgyalásokról.

Az első békecsúcs eredményeiről és az újabb konferencia szükségességéről továbbra is folynak a találgatások, de az ukrán nép megosztott abban, hogy valóban előrelépést jelenthet-e ez a lépés a béke irányába. A második csúcstalálkozó körüli remények és kérdések most abban összpontosulnak, hogy lehet-e valós megállapodás az Ukrajna békéje érdekében még a konfliktus érintett feleivel együtt is, és hogy hogyan értékelik az ukránok az eddigi erőfeszítéseket. 

Borítókép: Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője találkozott az amerikai baloldali oligarcha Soros György fiával (forrás: közösségi média)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.