A svéd miniszterelnök szerint a svéd kommunisták demokraták voltak

Spanyolország és Algéria véget akar vetni az illegális migrációnak; a svéd autógyár dolgozói is elmehetnek fizetett szülési szabadságra. A Pentagon már fogadja a transzneműeket; a svéd miniszterelnök szerint az Orbán-kormány antidemokratikus, de az egykori svéd kommunista párt nem volt az.

Forrás: Mediaworks2021. 04. 01. 17:59
LFVEN, Stefan
Stockholm, 2021. janur 8. Stefan Lfven svd miniszterelnk egy stockholmi sajtrtekezleten 2021. janur 8-n, miutn a parlament az eddigieknl szlesebb jogkrkkel ruhzta fel a svd kormnyt jrvnygyi korltozsok bevezetsre. MTI/EPA/TT Hrgynksg/Fredrik Sandberg Fotó: Fredrik Sandberg Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Fredrik Sandberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolország és Algéria véget akar vetni az illegális migrációnak

Szabályozott útvonalak kialakításán és a szabályozott beutazáson is dolgozik Spanyolország és Algéria, mert a két ország véget akar vetni az illegális migrációnak. Arancha González Laya külügyminiszter bejelentette, hogy ezzel akarnak segítséget nyújtani a vállalkozni, tanulni és dolgozni akaró embereknek. Mindeközben a két ország közösen igyekszik megakadályozni az illegális bevándorlók érkezését, különösen a Száhel-övezet országaiból.

Forrás: efe.com

Gyermekgondozási szabadságot kapnak a svéd autógyártó alkalmazottai

Áprilistól minden munkavállalójára kiterjeszti a fizetett szülési szabadságot a Volvo Cars, bárhol is dolgozzanak a világban. Svédországban a gyermek születése után mindkét szülő 240 nap fizetett napot vehet igénybe, ezt a gyakorlatot honosítja most meg a kínai–svéd cég minden üzemére kiterjesztve. Az autógyártó 40 ezer alkalmazottja közül, aki már legalább egy éve dolgozik a vállalatnál, jogosult 24 hét fizetett távollétre, ami alatt a fizetése 80 százalékát megkapja.

Forrás: SvD

Már a Pentagon is alkalmazza a transzneműeket

A Pentagon is eltörölte a transzneműek alkalmazását tiltó rendeletet, amelyet még Donald Trump korábbi amerikai elnök írt alá. Az USA hadügyminisztériuma egyúttal egy transzneműek biztonságát garantáló szabályzatot is elfogadott. Az amerikai védelmi minisztérium székhelye új intézkedését a transzneműek nemzetközi ünnepnapján, március 31-én jelentette be.

Lloyd Austin, az USA védelmi minisztere beszédében úgy fogalmazott, hogy a szabályzattal lehetővé teszik a transznemű katonák besorozását a honvédelmi állományba. Az új rendelettel egyúttal a transznemű közösségek régóta tartó nehézségei ellen szeretnék felemelni szavukat. Stephanie Miller, az USA hadügyminisztériumának sokszínűségért, egyenlőségért és elfogadásért felelős osztályának vezetője szerint az amerikai hadseregben legalább 2200 olyan egyenruhás szolgál, aki vagy nemi identitászavarban szenved, vagy transzneműként nemet megváltoztató eljárást kérvényezett a minisztériumtól.

Forrás: theblaze.com

A svéd miniszterelnök szerint a svéd kommunisták demokraták voltak

A svéd miniszterelnök szerint az Orbán-kormány antidemokratikus, de az egykori svéd kommunista párt nem volt az. A szociáldemokrata Stefan Löfven kijelentését a Dagens Nyheter lapnak adott interjúban mondta, ahol egy esetleges jövőbeli jobboldali kormányról beszélt. Az egykori Baloldali Kommunista Párt (Vänsterpartiet Kommunisterna -VPK), amely a jelenlegi, tízszázalékos támogatottságú Balpárt (Vänsterpartiet) jogelődje, szerinte nem volt antidemokratikus.

„A kommunisták és a szociáldemokraták gyakran jártak egy cipőben. Sohasem tekintettem úgy a kommunistákra, mint akik nem állnak ki a demokráciáért” – mondta Löfven. Kijelentését élesen bírálták a jobboldali pártok. A kereszténydemokraták pártelnöke, Ebba Busch például azt írta közösségi oldalán, hogy „a VPK-ról, amely a világ legszörnyűbb kommunista rezsimjeit támogatta, azt állítani, hogy demokratikus volt, annyira hihető, mint azt állítani, hogy az ég zöld”.

Források: Dagens Nyheter, Twitter

(A borítóképen Stefan Löfven svéd miniszterelnök egy stockholmi sajtóértekezleten 2021. január 8-án, miután a parlament az eddigieknél szélesebb jogkörökkel ruházta fel a svéd kormányt járványügyi korlátozások bevezetésére. Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Fredrik Sandberg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.