A svédek is átállhatnak a családi adókedvezmény rendszerére

Újranyitják a lefejezett tanárhoz köthető mecsetet Franciaországban; kizárólag negatív teszttel vagy oltási igazolvánnyal lehet szépségszalonba menni Koppenhágában. A férfiak hegemóniája ellen tiltakoznak a női nudisták Brightonban; családipótlék-kiegészítés helyett javasolja az adókedvezményt a svéd párt.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 04. 07. 18:24
null
Stockholm, 2021. január 7. Védõmaszkos utasok egy stockholmi metróállomáson 2021. január 7-én. A koronavírus-járvány miatt a svéd egészségügyi hatóság a tömegközlekedési jármûveken utazóknak a védõmaszk használatát ajánlja a csúcsforgalmi idõszakokban. Svédországban eddig nem rendeltek el korlátozásokat a járvány miatt. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Jessica Gow Fotó: Jessica Gow
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fél évvel Samuel Paty lefejezése után Pantin mecsete újra megnyitja kapuit

A franciaországi Pantin városában pénteken újra megnyitják azt a mecsetet, amelynek vezetője tavaly októberben a francia történelemtanár, Samuel Paty lefejezéséhez vezető uszító videót osztott meg a mecset Facebook-oldalán. A brutális terrortámadást egy Franciaországban élő csecsen iszlamista követte el a nyílt utcán.

A mecset újranyitását a bevándorlók által sűrűn lakott Seine-Saint-Denis megye prefektusa jelentette be a Twitteren, miután a mecset korábbi vezetője és a videó közzétevője, M’Hammed Henniche lemondott posztjáról és távozott a mecset éléről. Távozásával ugyanis teljesült az a feltétel, amelyet a francia belügyminiszter, Gérard Darmanin állított a mecset újranyitásához.

Források: FRANCEBLEU.FR, LE FIGARO

Oltási igazolvánnyal lehet csak szépségszalonba menni a dán fővárosban

Fokozatosan lazít Koppenhága a járvány miatti szigorú korlátozó intézkedésein. A tanítási idő felére visszatérhetnek a tantermekbe a felsősök, valamint az első két gimnáziumi évfolyam, illetve részben az egyetemeken is megkezdődik az oktatás. Jövő keddtől kinyithatnak a tizenötezer négyzetméternél kisebb bevásárlóközpontok, valamint a szépségszalonok és egyéb szolgáltatók is. Ez utóbbiak csak akkor vehetők igénybe, ha a vendégnek van oltási igazolványa vagy 72 óránál nem régebbi negatív tesztjel.

Forrás: Danmarks Radio, Bugnyár Zoltán

A férfiak hegemóniája ellen tiltakoznak a női nudisták

Naturista aktivisták kampányt indítottak, hogy megszüntessék a férfiak hegemóniáját Brighton nudista strandján. A kampány szervezői azt kifogásolják, hogy a strandon nincs biztonsági felügyelet, amely nélkül eluralkodott a voyeurizmus, vagyis a „más személyek szemlélése a nemi vágy kielégítése céljából”. Az aktivisták nem csak a nők érdekében szólaltak fel, már a támogatóik körében tudhatják a transznemű és nem bináris brightoni lakosokat is.

Az aktivisták a nudista strand védelmére úszómesterek által biztosított felügyelet kérnének, továbbá javasolják információs táblák felállítását, amelyen a strand látogatóit tájékoztatják az elvárt viselkedési normákról.

Forrás: THEARGUS.CO.UK

Családi adókedvezményt javasol egy svéd párt

A több gyerek után, alanyi jogon járó családipótlék-kiegészítés helyett jövedelemadóból leírható adókedvezményt javasol a patrióta Svéd Demokraták (Sveriges Demokraterna) ellenzéki párt Svédországban. A párt gazdaságpolitikai szóvivője, Oscar Sjöstedt szerint ez a lépés integrációs és társadalmi egyenlőséget elősegítő eszköz lenne. A családipótlék-kiegészítés a második gyermektől jár a skandináv országban, ahol jelenleg 47 ezer háztartásban van négy vagy több gyermek. Egy négygyermekes család jelenleg ötezer korona családi pótlékot (körülbelül 180 ezer forintot) kap, valamint 1740 korona (61 ezer forint) kiegészítést. Ez utóbbi helyett javasolja a párt a családi adókedvezményt.

Forrás: Göteborgs Posten, Bugnyár Zoltán

Borítókép forrása: MTI/EPA

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.