A szélsőséges ideológiákat támogatják az amerikai diákok

Az amerikai társadalom eredendően rasszista, a bolti fosztogatásokkal nincs különösebb probléma, mert azokat az intézményes rasszizmus igazolja, a rabszolga leszármazottaknak pedig az adófizetőknek kellene jóvátételt fizetniük – többek között ilyen megállapításokra jutott egy egyetemisták körében végzett kutatás.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 10. 29. 8:49
null
Washington, 2020. augusztus 28. A Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) mozgalom támogatói tüntetnek a republikánusok konvenciójának utolsó napján Washingtoniban 2020. augusztus 27-én. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24 éves és annál fiatalabb egyetemistáknak több mint a fele, 51 százaléka szerint az Egyesült Államok elválaszthatatlanul kötődik a fehér felsőbbrendűséghez, egyes kisebbségek pedig ki vannak zárva az egyenlőség ígéretéből, többek között ez derül ki egy az Amerikai Egyesült Államokban végzett kutatásból.

A felmérést a Yale Egyetemen készítették a William F. Buckley program keretében, 800 fő bevonásával.

A kutatás talán legmegdöbbentőbb eredménye az lett, hogy a diákok többsége szerint

az adófizetőknek jóvátételt kellene fizetniük a rabszolgák leszármazottjainak. Ez azt jelentené, hogy egy-egy személy így akár több tízmillió dollárhoz is juthatna.

Ezen kívül azt az elméletet is sokan támogatták, hogy aki fehér emberként nem szólal fel a rasszizmus ellen, az maga is tovább erősíti az igazságtalanságokat – ezt a megkérdezettek 64 százaléka gondolta így. Ezt az elképzelést számtalanszor lehetett hallani a tüntetések során és a BLM támogatóitól is.

Ugyanígy a tüntetők körében voltak népszerűek a bolti fosztogatások a zavargások közepette. Ezzel sincs bajuk a megkérdezetteknek, szerintük a fosztogatásokat az intézményes rasszizmus igazolja.

Azt a népszerű elképzelést is támogatták az egyetemisták, hogy vonják meg a támogatást a rendőrségtől. Ezt azzal indokolták, hogy

a rendőrség cserben hagyta az embereket, valamint hogy a rendőrök legtöbbször a fekete bőrű embereket vegzálják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.