Áder János az Arraiolos-csoport athéni találkozójára utazik

A köztársasági elnök Görögországban szombaton munkareggeli keretében találkozik Frank-Walter Steinmeier német elnökkel is.

Forrás: MTI2019. 10. 10. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áder János köztársasági elnök Görögországba utazik, ahol részt vesz az Arraiolos-csoport pénteki tárgyalásain – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön.

Az Arraiolos-csoportot 2003-ban hívta életre Jorge Sampaio portugál elnök azoknak az európai államfőknek a részvételével, akik parlamentáris köztársaságok elnökei. A csoport arról a portugáliai kisvárosról kapta nevét, ahol az első találkozót tartották. A közvetlen végrehajtó hatalmat nem gyakorló államfők rendszeres találkozóinak célja az európai együttműködéshez kötődő témák megvitatása.

A csoport tagjai idén tizenötödik alkalommal találkoznak, ezúttal Athén ad helyet a megbeszéléseknek. A tárgyalás házigazdája Prokopisz Pavlopulosz görög köztársasági elnök. A találkozón részt vesz még a bolgár, a horvát, az észt, a német, az ír, az olasz, a lett, a máltai, a lengyel, a portugál és a szlovén elnök.

A szervezők a találkozón két szekcióülést tartanak. Ezek témái: a gazdasági és a menekültválság hatékony kezelése az EU-ban, illetve a modern kihívások közös kezelése az EU és a tagállamok biztonsága érdekében.

Áder János szombaton munkareggeli keretében találkozik Frank-Walter Steinmeier német elnökkel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.