Afrikai migránsok ették meg egy olasz nő kutyáit

Megnyúzták, majd megsütötték a házi kedvenceket a bevándorlók egy lampedusai olasz nő beszámolója szerint.

Magyar Nemzet
Forrás: Il Giornale2020. 08. 10. 11:56
null
A fotó illusztráció Fotó: Sedat Suna Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes káosz van az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigetén, miután egy nő arról számolt be, hogy migránsok ették meg a kutyáit – írja a milánói székhelyű Il Giornale jobboldali olasz napilap. A beszámoló szerint a sziget helyzete teljesen kicsúszott a római kormány irányítása alól, a helyiek arra kényszerülnek, hogy kockázatos higiéniai és egészségügyi körülmények között éljenek.

Lampedusa egyébként a bevándorlási hullám 2014-es csúcspontja óta a migrációs válság egyik elsőszámú színtere, s egyben szimbóluma. Most egy helyi nő fakadt ki az olasz sajtónak. Elmondása szerint a birtoka mellett lévő befogadó központból szabadon ki-be járható bevándorlók rendszeresen átjárnak a birtokára, sőt, saját tulajdonukként kezelik azt. Előfordult már, hogy hasist kínáltak neki, és arra is volt példa, hogy a bedrogozott vagy részeg migránsok szexuálisan zaklatták Rosy Matinát vagy a lányát.

Mint azt a nő elmondta, régebben háziállatokat is tartott a birtokán, mostanra azonban már csak a muszlimoknak vallási okokból tiltott ételnek számító disznók maradtak meg, a migránsok ugyanis mindent megettek. Még a négy kutyáját is.

– A kutyákat a migránsok megnyúzták, majd pedig grillen megsütötték őket

– számolt be a sajtónak Rosy Matina, aki az újságíróknak már csak az állatok maradványait tudta megmutatni. A bevándorlók egyébként nem csak a nő állatait ették meg, de a birtokát is szemétdombbá változtatták: matrac- és ruhadarabok, valamint ételmaradványok hevernek mindenütt – állítja a nő.

Bár már többször is jelentette a helyzetet a rendőrségnek, állítása szerint nem történt semmi az ügyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.