Alig egy hónapja érkezett illegális bevándorlóként a nizzai merénylő

A tunéziai férfi anyja nem érti, Brahim Ausszaui miért szökött át Olaszországból Franciaországba, hiszen senkit nem ismer ott, és a nyelvet sem beszéli.

Magyar Nemzet
2020. 10. 31. 12:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig egy hónapja, szeptember 20-án érkezett az olaszországi Lampedusa szigetére a nizzai terrortámadas elkövetésével gyanúsított 21 éves tunéziai Brahim Ausszaui

– derítette ki az olasz sajtó. A csütörtökön három embert meggyilkoló férfi a sajtóbeszámolók szerint egy menekülteket és illegális bevándorlókat szállító hajóval érkezett az olasz partokra, ahol az érvényben lévő szabályoknak megfelelően két hétig karanténban volt, a befogadóközpontban töltött idő alatt pedig ujjlenyomatot vettek tőle, és nyomozást indítottak ellene illegális bevándorlás miatt. Innen aztán átkerült a pugliai Bari városában található egyik táborba október 9-én – írta az Il Manifesto című olasz lap.

A hatóságok egyébként nem regisztrálták ártalmas vagy veszélyes személyként Ausszauit, az Il Manifesto szerint viszont a bari táborból már könnyedén meg tudott szökni, hogy Franciaország felé vegye az irányt,

ahol aztán nagyon vigyázott arra, hogy ne kérje a migránsokat segítő civil szervezetek segítségét, akkor ugyanis nyilvántartásba vették volna.

Jean-François Ricard terrorellenes főügyész arról beszélt a minap, hogy továbbra is folyik a nyomozás, hogy a férfi hogy juthatott el Bariból Franciaországig, különösen a koronavírus-járvány miatti szigorítások közepette, és hogy voltak-e bűntársai.

A francia rendőrség közleményei szerint a férfi nem nyújtott be menedékkérelmet az európai országba.

Időközben a francia sajtó megtalálta Brahim Ausszaui édesanyját is Tunéziában. Az idős asszony könnyek között mesélte el, hogy utoljára szerdán, egy nappal a gyilkosságok előtt beszélt a fiával, aki akkor mondta el neki, hogy Franciaországba ment. A nő azt állítja,

nem értette, miért ment a fia Olaszországból Franciaországba, hiszen nem ismert ott senkit, és a nyelvet sem beszéli.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.