Amerikából kapott komoly elismerést a magyar családpolitika

A magyar kormány családtámogatási intézkedéseit és a kabinet családok iránit elkötelezettségét méltatta az amerikai Fox News hírtelevízió konzervatív kommentátora, Tucker Carlson a hétfő esti főműsoridőben sugárzott műsorában. A kommentátor kijelentette: „ennek a politikának minden eleme jó”; segíti a családokat abban, hogy megszülessenek a gyerekek, akiket (a szülők) szeretnének.

Forrás: MTI2019. 07. 30. 12:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több milliós nézettségű adásban Tucker Carlson csaknem két és fél percen át arról beszélt, hogy a legtöbb fejlett országhoz hasonlóan Magyarország is küzd az alacsony születésszámmal. Míg az Egyesült Államok születési rátája „a nagyon alacsonynak számító” 1,7; Magyarországon ez a mutató 1,5 – ismertette a műsorvezető.

A kommentátor szerint az elmúlt harminc évben Magyarország mintegy fél millió lakossal lett szegényebb, és ha ez így folytatódik, „elfogyhatnak a magyarok”.

Úgy folytatta, az Európai Unió és Washington egyetértenek abban, mit kellene az országnak csinálni: „Add fel!” – tanácsolják, és „harmadik világbeli népesség importját” javasolják – fogalmazott Tucker Carlson, aki megjegyezte: ez Soros György „megoldása”.

Ezzel szemben – hangsúlyozta – Orbán Viktor miniszterelnöknek más a véleménye: a a Soros- és Clinton-alapítványok megoldásával ellentétben a miniszterelnök a családok növekedését segíti.

A fiatal nők (átszámítva) 35 ezer dolláros hitelt kapnak, amelynek visszafizetését három gyermek születése esetén a kormány elengedi. Négy gyermek esetén pedig életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól – részletezte a műsorvezető, aki beszámolt arról is, hogy Magyarországon a nagyszülők is kaphatnak gyermekgondozási támogatást.

A magyar kormány azt is elősegíti, hogy „az emberek összeházasodjanak és házasok is maradjanak”. Az intézkedések a középosztálybeli családokat támogatja leginkább. Azokat, akiknek a legnagyobb kihívást jelenti a munka, a család és a pénzügyek közötti egyensúly fenntartása – vélekedett a műsorvezető.

„A magyar politikusok törődnek azzal, hogy elősegítsék a saját népük jólétét” – közölte. Hozzátette: nem a harmadik világból illegálisan érkezőket segítik, az adófizetők pénzét a kormány a saját polgárai javára fordítja – hangoztatta.

Tucker Carlson álláspontja szerint a legkevésbé sem meglepő, hogy „az emberek imádják” mindezt. „Csak azt nem értem, miért nem próbálkozik valaki ilyesmivel nálunk?” – tette fel a kérdést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.