Az agenderek, a bigenderek és a demigenderek

Egy magát genderfluidként (nem binárisként) meghatározó lány napról napra vagy akár óráról órára is változtatja a nemét, és ezzel együtt a névmásokat is. Annak érdekében, hogy minden körülötte lévő nyugodtan megállapíthassa a nemét, karkötőket visel – közölte a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 06. 22. 14:55
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TikTok-on megtalálható videóban azt próbálja meg elmagyarázni egy magát nem binárisnak gondoló lány, hogy a körülötte lévő emberek miképp tudják őt azonosítani. Elmondja, hogy a nemi identitását akár óráról órára is megváltoztathatja, és annak érdekében, hogy a megfelelő névmáson hívják őt háromféle karkötőt visel. Kéket akkor ha férfinak, rózsaszínt ha nőnek, sárgát pedig akkor ha semlegesen kell szólítani őt.

A genderfluid vagy non-bináris emberek neme az idő során változik. Az ilyen típusú személyek egyik nap nőként, másik nap pedig férfiként is tudják magukat azonosítani. Emellett az ilyen identitásúak azt mondják, hogy a nemiségük változása szélsőséges és nem önkényes, magától módosul, akár órák alatt. Miután rájöttek, hogy a nemi identitásuk megváltozott, megváltoztatják a névmást, amin szólítják őket, illetve az öltözködésüket is.

A kép illusztráció Fotó: Pexels

A nem bináris személyek egy részét genderqueernek is nevezik, az ő identitásuk nem fér bele a bináris kategóriába, mivel kettőnél több nemet is a magukénak tudnak.

A nem bináris személyek további csoportjai lehetnek az agenderek (nem nélküliek) a bigenderek (akik férfiak és nők egyaránt), és a demigenderek (több nemhez is részlegesen kapcsolódnak).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.