Az olasz kormány nem érez felelősséget, amiért beengedték a terroristát Európába

A bevándorláspárti olasz kormánypárt úgy nyilatkozott: kitartanak migrációs politikájuk mellett.

Forrás: HÍR TV2020. 11. 06. 21:44
null
Pozzallo, 2019. október 30. Az Ocean Viking civil hajó 104 migránssal a fedélzetén kiköt a szicíliai Pozzallóban 2019. október 30-án. A francia SOS Mediterranée és a svájci bejegyzésû Orvosok határok nélkül (Msf) nem kormányzati szervezet közös hajója a bevándorlókat október 18-án vette fel a líbiai partoknál, tripoli kikötési engedély híján azonban tizenkét napig a nyílt tengeren tartózkodott. MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta Fotó: MTI/EPA/ANSA/FRancesco Ruta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem érzi felelősnek magát az olasz kormány, amiért beengedtek egy terroristát Európába. Az október végi nizzai merénylet elkövetője Lampedusán szállt partra szeptember végén, a bevándorláspárti Ötcsillag Mozgalom azonban a Hír TV-nek úgy nyilatkozott: kitartanak migrációs politikájuk mellett.

Sokkolták az olaszokat az elmúlt hetek európai terrorcselekményei. A Nizzában véghezvitt brutális merénylet elkövetője egy migránsokat szállító hajóval érkezett szeptember 20-án Lampedusára. Két hétig karanténban volt, majd a pugliai Bari egyik menekülttáborába helyezték át. A regisztrációt követően a hatóságok kiutasították az országból, ennek ellenére zavartalanul jutott el Franciaországba.

A félelem és bizalmatlanság lett úrrá Rómán – mondták el a Hír TV tudósítójának az olasz főváros lakosai.

Az állampolgárok rettegése azonban úgy tűnik, nem rázza fel az olasz kabinetet. Tudósítónk azon kérdésére, hogy az olasz kormány felelősnek érzi-e magát a történtekért, az Ötcsillag Mozgalom kitérő választ adott.

A bevándorlásellenes Olasz Testvérek ellenzéki párt már évek óta figyelmezteti a baloldali liberális kormányt a migránsokkal együtt beszivárgó iszlám radikálisokra.

Az Olasz Testvérek szenátora a Hír TV-nek azt mondta: Európa azért vált sebezhetővé, mert megtagadta önmagát.

Miközben az Olaszországban tartózkodó terroristák zavartalanul mozognak, a Liga párt elnökének azért kell bíróság elé állnia, mert megpróbálta megakadályozni a migrációt.

Matteo Salvini Facebook-üzenetben mutatott rá, hogy a Giuseppe Conte vezette kormány a járvány miatt a szicíliaiakat bezárja, miközben az elmúlt napokban több ezer illegális bevándorló akadályok nélkül léphette át a sziget kikötőit.

A politikus hangsúlyozza: ha az olaszok be vannak zárva, akkor a korlátozó intézkedések vonatkozzanak azokra a migránsokra is, akik illegálisan kötnek ki az olasz partoknál.

A cikk teljes tartalma IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.