Az olasz „szivárvány családoknak” is járna családtámogatás

Az azonos nemű párokra és nevelt gyermekeikre is kiterjesztené a Family Act elnevezésű családtámogatást Elena Bonetti olasz esélyegyenlőségi és családügyi miniszter, a baloldali Élő Itália politikusa. A napokban történt bejelentést számos jobboldali politikus és családvédő szervezet nehezményezte.

2021. 02. 23. 14:55
null
Milánó, 2021. február 14. Valentin-nap alkalmából szívformájú lufit tart egy pár Milánóban 2021. február 14-én. MTI/EPA/ANSA/Paolo Salmoirago Fotó: Paolo Salmoirago
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A La Stampa napilap hasábjain Elena Bonetti úgy nyilatkozott, hogy az életbe lépő családtámogatás a szülők nemétől függetlenül szándékozik segíteni minden kiskorút. Aggodalmukat fejezik ki a családvédő szervezetek a „melegbarát” családi pótlék kapcsán. „Az azonos nemű házastársak családi fészkében nevelkedő gyermekekre kiszélesített juttatás

egy újabb lépés legitimitásuk elismeréséhez, valamint a hagyományos család további meggyengítéséhez”

– írja a Provita internetes portál. Az egy nő és egy férfi házasságán alapuló család létjogosultságának további gyengítése nemcsak ideológiai kérdés, hanem demográfiai következményekkel is jár. Az évtizedek óta tartó és komoly aggodalomra okot adó népességcsökkenési tendencia megfordítására egyre kevesebb esélyt látnak a családvédő szervezetek.

Valentin-nap alkalmából szív formájú lufit tart egy pár Milánóban 2021. február 14-én
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Paolo Salmoirago

Elena Bonetti családügyi miniszter szavait kommentálta Simone Pillon, a Liga szenátora is. – Kétség nem fér hozzá, hogy minden gyermek jogában áll, hogy állami támogatáshoz juthasson. Ez azonban nem jelentheti a „szivárvány szülők és családok” elismerését – mondta a jobboldali politikus, felhívva a figyelmet arra, hogy a minisztériumok honlapjain használatosak a gendersemleges kifejezések is.

Luciana Lamorgese belügyminiszter a múlt hónapban rendelte el, hogy a kiskorúak irataiból törölni kell az anya és az apa kifejezéseket, helyettesítve azokat az egyes és kettes szülő megnevezéssel. Ezzel azonban még nincs vége: az iskolai beiratkozáshoz szükséges online űrlapok az egyes és kettes szülő nemének meghatározásakor a férfi és nő kifejezés mellett harmadik lehetőségként a „töröl” (annulla) kifejezést tüntetik fel.

„Eltörlik a biológiai nemet, eltüntetik a családot, és ezzel együtt azt is, hogy a gyermekeknek joguk van anyához, illetve apához”

– közölte Facebook-oldalán a családbarát szenátor. Pillon a közelmúltban úgy nyilatkozott, a baloldal által felterjesztett családtámogatási csomag még kevesebb pénzt hagyna az olasz állampolgárok pénztárcájában. A Liga azonban azon fáradozik, hogy konkrét segítséget nyújthasson a családok megmentésére. A szenátor szerint, hosszú távú befektetés minden egyes euró, amit családtámogatásra fordít egy kormány. A megfelelő csomag kidolgozására pedig tanulmányozzák és példaként tekintenek a jól bevált magyar családvédelmi gyakorlatra is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.