Keresés
Magyar Nemzet
2021. augusztus 1., vasárnap, Boglárka napja
HÍR TV - Európai híradóA profi lehallgatásnak nem marad nyoma.
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/azeri-elnok-a-demarkacios-vonal-nincs-tobbe-8786984/

Az azeri elnök szerint a demarkációs vonal nincs többé

– Karabah Azerbajdzsán része – írta Ilham Alijev azeri elnök a Twitter-mikroblogon nem sokkal azután, hogy pénteken televíziós beszédben üzent az azeri nemzetnek. Az államfő az Interfax hírügynökség jelentése szerint felszólalásában nyomatékosította:

az azeri erők megváltoztatták a harctéren azt a status quót, amely eddig a hegyi-karabahi konfliktus rendezésének alapját képezhette: áttörték és megsemmisítették a demarkációs vonalat.

 

Alijev a beszédében arra is emlékeztetett: az örmény erők harminc éven át betonépítményekkel erősítették meg ezt a demarkációs vonalat, de az azeri erők ezeket is szétverték most. – Senki sem képes ellenállni az azeri katonának – hangoztatta Alijev, majd pedig cáfolta az összes olyan örmény nyilatkozatot, amely szerint új demarkációs vonal épül. – Több már nem lesz belőle – szögezte le. Arról is beszélt, hogy a harcok a frontvonal teljes hosszán továbbra is folytatódnak. – Azerbajdzsán minden irányban megszilárdítja állásait. Mi rákényszerítjük az agresszort a békére, ez a hadművelet legfőbb célja – mondta, majd pedig nyomatékosította:

Örményországnak el kell fogadnia a konfliktus rendezésének alapelveit, és ki kell vonulnia a megszállt területekről.

MOszkvában tárgyalnak

Ezzel egy időben Szergej Lavrov orosz külügyminiszter közvetítésével Moszkvában egy asztalhoz ült Zograb Mnacakanjan örmény és Ceyhun Bayramov azeri külügyminiszter. Hírügynökségi jelentések szerint egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy a feleknek sikerülne közelítenie álláspontjaikat egymás felé. Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök egyébként pénteken Jerevánban tárgyalt, az Eurázsiai Gazdasági Unió kormányfői tanácskozásán és ebből az alkalomból külön találkozott örmény hivatali partnerével, Nikol Pasinjánnal is. Az eszmecsere nyilvános szakaszában Misusztyin együttérzését fejezte ki a hegyi-karabahi konfliktusban elszenvedett veszteségek miatt, azonnali tűzszünetre szólított fel és közölte, hogy Oroszország kész közvetíteni a rendezés érdekében az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet minszki csoportja másik két társelnökével – az Egyesült Államokkal és Franciaországgal – közösen.

A Twitteren közben az a hír terjed, hogy három orosz újságíró is megsérült az azeri erőknek az örmények lakta hegyi-karabahi települések elleni támadásokban.

Az augusztus 27-én kirobbant fegyveres konfliktusban az örmény védelmi minisztérium közlése szerint péntekig 376 örmény katona esett el. Az azeri fél saját katonai veszteségeiről rendszerint nem ad tájékoztatást, a legfelsőbb ügyészség azonban pénteki összesítésében az szerepel, hogy a harcok kezdete óta 31 civil halt meg, 164-en megsebesültek, több mint ezer házban és 45 társasházban, 142 polgári létesítményben keletkeztek károk az örmény nehéztüzérség és rakétarendszerek támadásaiban a lakott területek ellen.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

SZIVÁRVÁNYOS ELLENZÉK

A baloldal ismét a brüsszeli utat járja
Évekkel ezelőtt a migráció kérdésében követte a baloldal a brüsszeli érdekeket, most az LMBTQ-érzékenyítés kapcsán teszik ugyanezt.

BALOS MÉDIATERROR

Az elhallgattatás és elhallgatás liberális receptje
A BBC, az Euronews és a Politico is azon baloldali médiumok sorába tartozik, amelyek elfojtják az ellenvéleményt.
Berecz Zsombor továbbra is dobogós helyen vitorlázik
Ma még egy futamot rendeznek, kedden kerül sor a dupla szorzójú éremfutamra.

Poszt-trauma

Ördög Nórát arcátlanul használta fel a liberális média
Figyelem! Ez a módszerük!

Poszt-trauma

Hamilton perfekt magyar és térdepel
A végén még megérjük, hogy ez a tájékozatlan autóversenyző beszáll a Jobbik kampányába is.

Poszt-trauma

Karácsonynak megüzenték…
Feri meg nemsokára bemondja az ATV-ben, hogy Gergő körül fogy a támogatás.

Aktuális

Soros György hálózata intézett durva támadást hazánk ellen
Kovács Zoltán egyértelművé tette, hogy Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőt illeti.

Fricz Tamás blogja

Gyurcsány, tudod, hol kezdődik a tahóság?
Az őszödi hazudozó stílusa leginkább a külvárosi vásott figurák stílusára hajaz.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!