Bagatellizálás, agymosás az Index.hu-nál

Az egész írás végül önmagát leplezi le.

Nagy Árpád
2020. 02. 07. 16:08
null
Kelebia, 2020. február 6. A Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet tagjai a Kelebia-Tompa határátkelõ szerbiai oldalán 2020. február 6-án. MTI/Molnár Edvárd Fotó: Molnár Edvárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cikket szánt az Index.hu arra, hogy ekézze a közmédiát, amelynek felvezetése: „Fullba nyomja az agymosást a köztévé”, lecsengése pedig, hogy ami elhangzott a televízióban: „a közmédia alá nem támasztott, bizonyítékok nélküli kreálmánya”.

A cikkben manipulációval vádolják a köztévét, és az abban megszólaló szinte minden szakértőt, de az egész írás végül önmagát leplezi le.

Hogyan?

A szerző szerint ennyi történt: „néhány száz békés menekült (sic!) – köztük több gyerek – felvonult az időközben lezárt magyar határhoz Tompánál, és mindenféle balhé vagy atrocitás nélkül letáboroztak, és azt mondák, addig maradnak, amíg nem tudnak továbbmenni. Írtuk feljebb, hogy ebből persze még sok minden lehet, de egyelőre ennyi történt”.

A valóság ehhez képest az, hogy:

  • néhány napja erőszakosan próbált meg Magyarországra behatolni migránsok egy csoportja,
  • csütörtökön lezárták egy ország – igen Magyarország akkor is ország, amíg van határvédelme, ha ez nem mindenkinek tetszik – határát,
  • több száz (több ezer) ember, akik a törvényeket tisztelve utaztak, nem vagy csak több órás késéssel tudott átkelni a határon,
  • készenlétbe helyeztek több száz rendőrt a határon,
  • a szerb védelmi miniszter személyesen(!) intézkedett a határ túloldalán,
  • tucatnyi buszra volt szükség, hogy elszállítsák a migránsokat.
  • De idézzük a szerb védelmi minisztert, Aleksandar Vulint (pannonrtv.com): „Ezek az emberek, akiket idehoztak, manipulálva vannak, hamis ígéreteket tettek nekik, hogy valaki ki fogja nyitni nekik a határátkelőt. Ezeknek az embereknek a nem kormányzati szervek olyan fényképeket mutattak az átkelőkön áthaladó autóbuszokról, ahol vidáman fogadják, üdvözlik őket...”

    Ezek szerint az esemény súlyával és a nem kormányzati szervekkel (NGO) kapcsolatban Vulin miniszter is valamiféle, a magyar közmédia által foganatosított agymosáson esett át.

    Egyelőre valóban „csak” ennyi történt.

    A szerbiai táborok meg nyitottak...

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.