Beszippantotta az uniós bíróságot a Soros-hálózat

Saját ideológiájára formálta az Emberi Jogok Európai Bíróságát Soros György, derül ki egy friss elemzésből. Az Európai Jogi és Igazságügyi Központja több hónapon keresztül kutatta a spekuláns befolyását az uniós testületben, s a vizsgálat kimutatta, a bírák többsége közvetlenül is kapcsolatban állt valamely Soros-szervezettel.

Magyar Nemzet
Forrás: Hirado.hu2020. 08. 14. 16:53
REINTKE, Terry (Greens/EFA, DE); NIEDERMULLER, Peter (S&D, HU); SOROS, George
Gyerekkora óta dédelgetett meglehetősen erős messianisztikus vágyakat Fotó: Thierry ROGE Forrás: Európai Parlament
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesen a befolyása alá vonta az Emberi Jogok Európai Bíróságát Soros György – derült ki egy fél évig tartó feltáró vizsgálatból. A dokumentumról a V4NA hírügynökség számolt be, mint írják, a milliárdos spekuláns mellett az általa finanszírozott civil szervezetek is rendszeres kapcsolatban állnak a bíróság tagjaival. „Azáltal, hogy Soros György saját befolyása alá vonat az Emberi Jogok Európai Bíróságát a saját ideológiája szerint formálta a bíróságot” – írja a hírt szemléző Híradó.hu.

A mintegy 200 oldalas dokumentum részletesen bemutatja a Soros-hálózatot, illetve azt, hogyan épült be az Emberi Jogok Európai Bíróságába. Egyik készítője, egy francia jogász szerint hét civil szervezetet azonosítottak be, illetve több olyan bírát is, akik közvetlenül is köthetők voltak Soros Györgyhöz, valamint annak szervezeteihez – ilyenek többek között a Nyílt Társadalom Alapítvány, az Amnesty International, a Helsinki Bizottság vagy a Human Rights Watch.

Az Európai Emberi Jogi Bíróság. Fotó: Reuters

„A milliárdos tőzsdespekulánsnak azért állhatott érdekében ilyen befolyást szerezni a bíróságon, mert annak döntései kihatással vannak az Európai Unió tagállamaira is” – állapítja meg cikkében a Híradó.hu.

A köztelevízió Unió 27 című műsorában Szabó Dávid külpolitikai elemző elmondta, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága kiemelten fontos intézmény, melynek döntéseit még a kormányoknak is tiszteletben kell tartani, ezért is fontos Soros György számára, hogy ebben a testületben is legyenek emberei. Hozzátette, hogy ezáltal a milliárdos spekulánsnak sikerül elérnie azt, hogy az európai integrációt eltérítse a nemzeti együttműködések integrációjától.

Halkó Petra, a Századvég nemzetközi elemzője pedig elmondta, Soros György befolyása a bírák pártatlanságát veszélyezteti.

Kiemelte, az Emberi Jogok Európai Bírósága elsődlegesen az európai állampolgároknak az emberi jogait képviseli és arról gondoskodik, hogy megfelelően biztosítva is legyenek számukra mindezek. Így ha egyes bírák már alapvetően bizonyos irányban elkötelezettek, illetve befolyást gyakorolnak rájuk, az azt jelenti, hogy nem tudnak objektíven ítélkezni és nem fognak tudni megfelelő döntéseket hozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.